Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Albínskému chlapci Barakovi usekli ruku, aby někomu přinesla bohatství

Autor: dce - 
11. března 2015
11:43

Otřesné! Jedině tak se dá popsat osud mnoha albínů v Africe. Místní totiž věří, že části albínských těl mohou majiteli přinést štěstí, a dokonce i bohatství. A proto za poslední čtyři měsíce napadli tři malé děti!

Teprve šestiletý Baraka Cosmas z Tanzanie byl v sobotu napaden přímo v domě, kde bydlel se svou rodinou. Útočníci ho vytáhli z domu a usekli mu pravou ruku. Pak Baraku i jeho matku, která se ho snažila bránit, brutálně zbili. Oba museli být převezeni do nemocnice.

Koncem prosince byl unesen čtyřletý Pendo, před měsícem pro změnu osmnáctiměsíční Yohana. Penda už nikdy nikdo neviděl, Yohanino tělo našli pár dní po únosu. Všichni tři jsou obětí rozšířeného obchodu s albínskými částmi těl. 

Místní totiž věří, že albínské talismany nosí štěstí nebo dokonce bohatství. Boháči jsou zde ochotní zaplatit mnoho peněz za podobné artefakty. Celý obchod ovládají takzvaní lékaři-čarodějové, kteří části těl vykupují a prodávají dál. 

Vláda v Tanzanii už lékaře-čaroděje začala perzekvovat, cíloví „zákazníci“ ale zůstávají neznámí. Tím pádem mrzačení albínů pokračuje – peníze jsou zde hlavní hnací silou. Ani odstrašující příklad, kdy byli čtyři muži posláni na smrt za brutální vraždu mladé Zawandi, ničemu nepomohl. Muži v roce 2008 albínské dívce usekli nohy a pravou ruku sekerou nebo mačetou a nechali ji umřít.

V případech Baraka a Yohany byli zatím zatčeni jejich otcové, u Penda je podezřelý jeho strýc. 

sores ( 11. března 2015 17:05 )

 další fanatizmus, to je to nejhorší u lidí. Člověk je ten nejhnusnější tvor kterého příroda stvořila.

pepen ( 11. března 2015 14:26 )

Tomu hnusnému šamanovi bych usekl hlavu!!!!Aby si nevymýšlel kraviny!!!! Národ tupců!!!!!

bandour ( 11. března 2015 12:30 )

a na takové dementní národy se ještě u nás pořádají sbírky

Zobrazit celou diskusi