Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nemá prst ani peníze z pojistky! Kvůli sporu nemocnice, města a pojišťovny

Autor: Zbyněk Schnapka, zrk - 
12. března 2015
05:34

Upadl na chodníku, zranil si prst, o ten přišel a ztratil práci. Roman Krauskopf se soudí o odškodnění. Marně! Je tak zoufalý, že auto polepil letáky upozorňujícími na svou zoufalou situaci. A postavil je před pojišťovnu...

Vše začalo před třemi lety. Krauskopf upadl na neposypaném chodníku a zranil si prst na ruce. Podstoupil sedm operací a nakonec o ukazováček přišel. Kvůli úrazu ztratil i práci řidiče kamionu. „Pořád mě bolí dlaň, nemůžu držet volant a polykám utišující prášky. Nemohu řídit tirák, a nemám tak peníze na živobytí,“ říká Krauskopf s tím, že do takové situace se dostal kvůli nevyplacené pojistce. „O náhradu škody se soudím s městem Bor a Fakultní nemocnicí (FN) v Plzni, kvůli které jsem přišel o prst. Obě instituce jsou pojištěné u Kooperativy,“ říká Krauskopf.

Od pojišťovny žádné peníze dosud neviděl. „U soudu s městem Bor hází právník pojišťovny vinu na nemocnici. U soudu s nemocnicí stejný právník zase na město. Já už teď nemám ale ani na nájem. Dlužím za několik měsíců. A jen díky domácímu, který je slušný člověk, nejsem ještě na ulici,“ dodává Krauskopf. Ze zoufalství teď polepil letáky upozorňujícími na celý případ své auto, které zaparkoval před budovou Kooperativy. „Už nevím kudy kam. Ať lidi aspoň vidí, jak to chodí,“ dodává Krauskopf.

Co říká pojišťovna Kooperativa? „Případ je v současné době u soudu. Bude tedy záležet na jeho rozhodnutí a my ho budeme respektovat. Konkrétněji bychom se k případu mohli vyjádřit pouze se svolením našich klientů FN v Plzni a města Bor u Tachova. Museli bychom od nich mít notářsky ověřené plné moci k poskytnutí informací o jejich případu,“ uvedl mluvčí Milan Káňa.

ianus ( 13. března 2015 19:56 )

Každému, kdo by se o tomto dobrém muži chtěl dozvědět něco dalšího, doporučuji zadat si jeho jmeno do Googlu a pak už si můžete přečíst např. jak se pral se sousedy, jak se mu, coby odsouzenému (neprávem, pochopitelně) nechtělo nosit reflexní vestu, či jak zkoušel vydírat jinou pojišťovnu. Možná vás pak napadne i něco o božích mlýnech...

ivuska1 ( 12. března 2015 11:31 )

ivuska1 ( 12. března 2015 11:31 )

mate absolutni pravo na odskodneni

ivuska1 ( 12. března 2015 11:29 )

souhlas

bittvera ( 12. března 2015 09:13 )

Stav se, honza 54 já ti je useknu a předvedeš nám to.

Zobrazit celou diskusi