Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ta jáma někoho zabije, stěžoval si syn: Za tři dny v ní zemřela jeho máma!

Autor: shp - 
10. března 2015
15:02

„Nenechávejte to odkryté, někdo se tu zabije,“ lamentoval Slovák Filip Skalák před řemeslníky, kteří nedaleko jeho rodinného domu vykopali díru, aby do ní mohla být zavedena elektrická přípojka. Jeho slova se bohužel ukázala jako prorocká. Tři dny poté, co před dírou varoval, do ní spadla jeho matka.

Anna Skaláková (†55) šla na procházku s pejskem. Když se vracela k domovu, musela jít kolem díry, aby psa zamkla do boudy. Jenže jáma nebyla zabezpečená dřevem, jak měla.

Žena uklouzla a spadla bokem hlavou dolů do otvoru hlubokého 50 cm a širokého 25 cm. Annu pak našel soused Cvoliga. „Chuděrka, ležela nehybně hlavou dolů. Když přišli záchranáři, oživoval ji její muž. Je lékařem, trhalo to srdce. Už nic nemohu udělat. Takové neštěstí,“ vzdechl smutně muž, který ji našel.

Ze slov syna Anny Filipa mrazí. „V pátek jsem dělníkům říkal, že je nebezpečné, když tu jámu nechávají odkrytou, že se někomu může něco stát,“ říká zdrcený mladík. Bohužel jeho slova dělníci ignorovali. I proto se rodina obrátila na policii.

Začali jsme trestní stíhání ve věci zločinu usmrcení,“ řekla krajská mluvčí Jana Balogová. Při neštěstí jí selhaly srdce i mozek. 55. narozeniny přitom Anna oslavila před týdnem. Podle kolegů z práce byla obětavou ženou, kterou měli rádi.

lunatic ( 10. března 2015 15:50 )

Jak vidím,tak je užitečné si chůzi opakovat průběžně,po celý život-prostě:"Učit se,učit se,učit se!" - k tomu již nabádal veliký Lenin;když už nepřemýšlíte-opakujte si alespoň tu chůzi ...tolik ponaučení,které si beru já

Zobrazit celou diskusi