Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trojice brutálně zbila kamaráda, protože je napráskal u soudu!

Muži brutálně zbili kamaráda, protože je napráskal u soudu
Muži brutálně zbili kamaráda, protože je napráskal u soudu  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
10. března 2015
12:47

Tři muži čelí v Ostravě obžalobě za zbití známého. Motivem údajně byla pomsta, napadený u soudu usvědčil jejich kamaráda z loupeže. Útočníci mohou jít za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví do vězení až na 12 let. Napadený utrpěl při útoku vážná zranění a lékaři mu při následné operaci odebrali roztrženou slezinu.

Tři kamarádi Petr B., Matěj P. a Dominik L. se se svou budoucí obětí potkali loni v září na Havířovských slavnostech. Trojice čekala na koncert kapely Divokej Bill. Při čekání si Dominik L. všiml známého, kterému měl za zlé, že u soudu vypovídal proti jejich dalšímu kamarádovi a usvědčil ho z loupeže. 

Proto jej polil pivem, což mu mladík oplatil. Pak ho uhodil pěstí. Do potyčky se zapojili Matěj P. a Petr B. „Útok byl vedený nejprve údery. V okamžiku, kdy poškozený upadl, do něj obžalovaní poměrně intenzivně kopali. Napadený dopadl špatně. Musel být operován. Při zákroku mu lékaři odstranili roztrženou slezinu,“ řekl státní zástupce David Bartoš.

Podle něj byla jednoznačným motivem útoku pomstychtivost tří útočníků. Napadený před časem stanul před soudem společně s jejich kamarádem. Oba čelili obžalobě z loupeže. Bartoš řekl, že přepadli svou známou. Pachatele se podařilo usvědčit, protože se později zbitý mladík přiznal, a svou výpovědí dokonce komplice usvědčil. Oba soud potrestal podmínkou.

Všichni aktéři případu, útočníci, napadený i mladík, proti kterému zbitý vypovídal, se znají z prostředí fotbalových chuligánů.

Všichni tři obžalovaní dnes u soudu odmítli vypovídat. Stručně jen uvedli, že se ničeho nedopustili, jsou nevinní a obžalobu odmítají. Shodně tvrdí, že mladíka nenapadli. Říkají, že to mohl udělat někdo jiný z početné skupiny, kdo jej po vylití piv pronásledoval, když chtěl z místa utéct. Už si ale nepamatují, kdo s nimi vlastně na místě byl, tvrdili.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi