Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Teroristé usekli hlavy třem mužům: Trest za homosexualitu a rouhání

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
10. března 2015
12:12

Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) údajně na severu Iráku setnuli hlavu třem mužům, dva byli podle nich obviněni z homosexuality a třetí z rouhání. Uvedla to agentura AFP s odvoláním na fotografie, které se dnes objevily na internetu. Na záběrech jsou vidět klečící muži se zavázanýma očima a maskovaný popravčí oblečený v černém, jak drží dlouhý meč. Informace ale nemohly být nezávisle ověřeny. 

Radikálové z hnutí Islámský stát obsadili v uplynulých měsících rozsáhlá území v Iráku i sousední Sýrii. Na dobytých územích prosazují přísné dodržování islámského práva šaría. Jejich ofenzivu se snaží zastavit irácká armáda, kurdští bojovníci i spojenci v čele s USA, kteří podnikají cílené nálety na pozice islamistů. 

Kurdským silám se v pondělí údajně podařilo za silné podpory spojeneckých náletů vytlačit islamisty z jejich dosavadních pozic v okolí strategického severoiráckého města Kirkúk. 

Územní ztráty ozbrojenci rovněž zaznamenali v okolí Tikrítu, rodiště bývalého iráckého diktátora Saddáma Husajna. Tam proti nim postupuje irácká armáda a polovojenské jednotky šíitských dobrovolníků. V současnosti se nejtěžší boje svádějí o město Alám, které leží jen několik kilometrů severně od Tikrítu.

.666provas. ( 16. srpna 2015 11:10 )

MEGA MAXI TURBO TEPLOMETI,MUSLIMOVÉ ATD....PŘEJI VAM VŠEM AIDS A KRUTOU SMRT V BOLESTECH A DLOUHÉ UMÍRÁNÍ.Tyhle nepovedený lidský zrůdy deviantni by měli být povinně posilany na nucené práce do kamenolomu a tam je vykleštovat! Není nic hnusnejsiho než homosexuál A MUSLIM!

hejhej ( 10. března 2015 14:04 )

Je nejvyšší čas zabíjet zrůdné islámské hyeny. Odvolávají se na Mohameda a ani nevědí, kdo to vůbec byl. Takoví středověcí násilníci nemají chodit po světě, mělo by se je hubit jako potkany nebo krysy.

petrkramnypresident ( 10. března 2015 13:19 )

Proč je tedy na fotce Rumcajs?

Zobrazit celou diskusi