Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srážka vrtulníků při reality show: Mezi mrtvými jsou známí sportovci!

Autor: ČTK - 
10. března 2015
06:39

Francie truchlí! Při nehodě dvou vrtulníků v odlehlé části severozápadní Argentiny zemřelo osm jejích občanů, kteří zde natáčeli reality show, a dva argentinští piloti. Mezi mrtvými jsou významní sportovci.

Informaci o srážce přinesla místní televizní stanice TN, kterou o ní informoval ministr pro bezpečnost provincie César Angulo. Helikoptéry se srazily blízko Villa Castelli v provincii La Rioja, což je zhruba 1170 kilometrů od hlavního města Buenos Aires. Podle Angula nehodu nikdo nepřežil.

Angulo uvedl, že podle svědků byla slyšet exploze. Úřady se domnívají, že se helikoptéry srazily, případ se však stále vyšetřuje.

Jména zemřelých ani žádné další podrobnosti Angulo nezveřejnil. Podle zpráv agentur byli na palubách helikoptér členové štábu francouzské televize, která zde natáčela reality show.

Agentura AFP napsala, že mezi mrtvými jsou sportovní hvězdy, které se zde účastnily natáčení televizní reality show. Prezidentský palác oznámil, že mezi mrtvými je známá námořnice Florence Arthaud (57), francouzská plavkyně a olympijská medailistka Camille Muffat (25) a boxer Alexis Vastine (28), který získal bronz na olympiádě v roce 2008.

Elysejský palác rovněž potvrdil, že nehoda se stala během filmování televizního pořadu pro stanici TF1. Podle AFP se pomocí helikoptér natáčela dobrodružná reality show o přežití nazvaná „Dropped“.

Natáčení se vždy účastní osm sportovních hvězd, které jsou shozeny do nehostinného prostředí. Natáčení nejnovější série začalo koncem února v Patagonii. Podle představitelů provincie La Rioja se v oblasti nacházelo asi 80 členů filmového štábu, převážně Francouzů.

„Toto kruté úmrtí našich spoluobčanů je velice smutné,“ uvedl v prohlášení francouzský prezident François Hollande. Elysejský palác rovněž potvrdil, že nehoda se stala během filmování televizního pořadu pro stanici TF1.

pyskotka ( 10. března 2015 13:02 )

Tak to dopadá , Martino Sablíková, nelez do žádných pořadů už bylo dost pokusů co potřebují reklamu Kdo chce si tě ve sportu najde

lunatic ( 10. března 2015 12:13 )

Lze to shrnout i tak,že nezůstali nic dlužni názvu pořadu;taková je každodenní realita -chcete-li nadsázku,zapněte si telenovelu-tolik nám napovídá rozum...

dfghjk ( 10. března 2015 12:10 )

Na tyto šou se sice dobře dívá, bohužel jejich hlavním pravidlem je "člověk člověku vlkem". Jde hlavně o peníze a proto jsou silně amorální. Ale koho to zajímá, taková je dnes doba.

dingous ( 10. března 2015 10:51 )

dobrodružná reality show o NEpřežití nazvaná „Dropped“.

stokl.roman ( 10. března 2015 09:32 )

 Tomu říkám pořádná reality-show

Zobrazit celou diskusi