Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dobrá zpráva v Norské kauze: Michaláková uvidí po roce své syny!

Autor: shp - 
9. března 2015
12:48

Silný mezinárodní tlak České republiky, drsná slova prezidenta Miloše Zemana, kterými přirovnal norskou sociálku k nacistickému Lebensbornu – to vše, jak se zdá, mělo vliv na kauzu bratří Michalákových. Jejich matka Eva se s nimi konečně po roce uvidí. S každým však zvlášť, což absolutně nechápe.

Eva Michaláková se o víkendu dozvěděla radostnou zprávu. Konečně uvidí své syny Denise (9) a Davida (6), které jí sebrali v roce 2011. Naposledy se s nimi viděla pod taktovkou norské sociálky před rokem.

Přesto nebude setkání se syny tak radostné, jak by mohlo být. Michaláková se sice se svými dětmi bude moci setkat, ale s každým postupně zvlášť. Norská sociálka své rozhodnutí zdůvodnila tím, že by Denis mohl mít na mladšího Davida špatný vliv.

To ale matka dětí odmítá. „Na jedné z předchozích schůzek řekl Davídek Denískovi, že je to ten nejlepší bratříček na světě. Jen těžko jsem zadržovala slzy,“ řekla Michaláková Blesk.cz. I když její setkání se syny nebude ideální, je ráda alespoň za něj.

Podmínky setkání v tuto chvíli neřeším, protože podstatné pro mě je, abych už mohla svoje děti co nejdříve vidět. Důvodům, proč se nemůžeme setkat pohromadě, ale nerozumím,“ řekla Michaláková, podle které se diplomatický tlak české strany včetně participace prezidenta neminul účinkem.

Podmínky setkání se syny se Michaláková teprve dozví. „Nevíme ani to, na jak dlouho je schůzka naplánována, paní Michaláková se prostě v den D má dostavit na určité místo, kde si ji zaměstnankyně Barnevernu (norská sociálka – pozn. redakce) vyzvednou a odvezou za dětmi – spíše než schůzku s dětmi to připomíná konspirační schůzku,“ řekl právník Michalákové Pavel Hasenkopf.

sova13 ( 9. března 2015 21:25 )

K nepochopení je, že tomu blábolu co píšeš ještě vůbec někdo věří místo aby si našel informace o skutečných praktikách Barnevernet, Juvenilní Justice.

sova13 ( 9. března 2015 21:23 )

To taky nevím, na Barnevernet nemají žádné páky, legálně není pro nikoho možné dostat děti zpět, kdyby ty prachy, co cpe právníkům, dala profesionálním únoscům, už má děti dávno doma.

sova13 ( 9. března 2015 21:20 )

Špatné zprávy netřeba vzhledem k tomu, že toto se za příliš dobrou zprávu pokládat nedá. Ty silácké řeči o výsledcích mezinárodního tlaku a Zemanova žvanění jsou trapné a směšné, nic se nezměnilo (a ani nemohlo změnit jelikož jednají s Norskem místo s Barnevernet, která je autonomní), návštěva jednou za rok s každým dítětem zvlášť, to už tu bylo. Navíc mi to přijde jako dání plané naděje před poslední ránou, mstou Barnevernet za to že Michaláková nedržela kušnu.

dietr ( 9. března 2015 19:54 )

 a teď ta špatná...

hanedu ( 9. března 2015 17:47 )

Michaláková nerozumí..........na co má ty právníky?

Zobrazit celou diskusi