Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za týden třetí mrtvá školačka: 14letá Nina skočila z balkonu!

Autor: dce - 
9. března 2015
10:33

Během jediného týdne to je již třetí sebevražda teenagerky na Slovensku. Nina (†14) v pátek skočila z balkonu v sedmém patře. Lékařům zemřela pod rukama, když ji převáželi do nemocnice.

Dominika (†14), Zdenka (†16) a Nina (†14). To jsou tři slovenské dívky, které během jediného týdne spáchaly sebevraždu. První dvě se zastřelily otcovou zbraní, Nina skočila ze sedmého patra.

Týden jarních prázdnin byl pro Slovensko zvláště tragický - teď se ke statistice přidala i Nina, která podle všeho také trpěla depresemi a psychickými problémy. „Nechodila na žádné společenské akce, škola ji nebavila. Byla zvláštní, sebevraždu chtěla spáchat již několikrát,“ prozradila serveru Čas.sk její kamarádka Katka. I okolí v jejím bydlišti ji popisovalo jako do sebe uzavřené děvče.

Prázdniny trávila Nina u dědečka v Trnavě. Právě z jeho bytu v pátek vyskočila. Doma byla vždy pod dohledem rodičů, kteří na ni dávali velký pozor. Lékařům se podařilo ji po pádu ještě oživit. Když ji letecky dopravili do nemocnice v Bratislavě, dívka svým vážným zraněním podlehla.

Nina pocházela z milující rodiny, ale trpěla psychickými problémy, kvůli kterým musela docházet k psychiatrovi. „Neumíme si vysvětlit, proč to Nina udělala. Je to pro nás strašná tragédie, Nina byla naše sluníčko,“ řekl s pláčem otec. 

Minulé pondělí se v Piešťanech zastřelila Dominika, o pár dní později i Zdenka – obě trpěly depresemi.

pekaaaros ( 14. dubna 2015 20:25 )

není lepší mít tu malou zahrádku, jabloň, nemít internet a žít si svůj malej život a nezajímat se, co se tam venku děje? Takhle má člověk kontakt ze světem a má z toho akorát depky. Kdo ví, kvůli čemu se všichni ti mlaďoši zabíjejí. něco si přečtou na netu a už to berou děsně vážně. pak se jim to v těch hlavách kumuluje a nakonec je to dožene k depresím a k sebevraždám.

tgbb. ( 9. března 2015 15:14 )

Noční můry jsou hnus. Také cokoliv, co má s nimi nějakou souvislost.

paila ( 9. března 2015 14:21 )

Kdo ví, třeba nebyla trapka a nedělala si seflíčka na každém kroku a nezásobovala sociální sítě blbostma typu, "byla jsem na wc, právě si vychutnávám kavíčku na sluníčku. koupila jsem si rohlíček, viděla jsem super kabelčičku a botinky atd" i to je bohužel dneska důvod proto, abyste jste se stal/a obětí šikany, pak může příjít i deprese. V pubertě je tohle mnohem náročnější než v dětství a pak v dospělosti. Syn kamarádky se sice nezabil, ale málem se zhroutil, protože ho nějaký debil vyfotil na školní toaletě, jak močí a hned to nahrál na sociální síť. Když se vrátil do třídy, všichni se mu smáli. S autorem fotky si to vyříkal ručně a nakonec to byl ON, kdo skončil v ředitelně na koberečku s ředitelskou dutkou. Klukovi, co ho vyfotil se nic nestalo. Syn kamáradky to nesl špatně, ale nakonec to překonal.

yokky ( 9. března 2015 13:22 )

bum-bac-bum ,,,,ma 100% pravdu,,,,,,

brum ( 9. března 2015 12:30 )

Co se asi odehrávalo v hlavách mladých dívek,že se odhodlaly k tak zoufalému nevratnému činu ? Nechci tuto tragédii politizovat,ale není něco špatného ve společnosti ,že se toto opakuje? Teoreticky mají vše - svobodu,cestování,možnost jakékoliv zábavy i zboží.A přesto to ke spokojenému životu nestačí.Naprostá absence porozumění,úcty,slušnosti a dobrých mezilidských vztahů už dostihla i nastupující generaci.Tu generaci,která minulý režim nezažila a tudíž nemá být čím poznamenaná.

Zobrazit celou diskusi