Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To je hnus! Potravinářská inspekce udělila pokuty dalším restauracím

Autor: haj - 
8. března 2015
18:34

Myší trus pod pultem, plíseň v chladicím zařízení, mastnota i mokré skvrny na zdech. Tyto hrůzy objevila potravinářská inspekce na pěti různých místech v ČR. Sami se podívejte, v jakých příšerných podmínkách bylo připravováno jídlo.

Během dvou dnů Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala provoz ve třech restauracích, jednom baru a jednom obchodě s potravinami po celé republice. Zařízení porušovala podmínky řádné hygieny.
Vietnamská restaurace – Klatovská třída 1461/85, Plzeň
Porušování hygieny ve Vietnamské restauraci v Plzni. Porušování hygieny ve Vietnamské restauraci v Plzni. | Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Na místě byly zjištěny výrazně nevyhovující hygienické podmínky v prostorách kuchyně a přípravny kuřecího masa, které byly silně znečištěny (stěny, stropy, umyvadla, plochy pro přípravu pokrmů).
Z digestoře odkapával tuk a na pracovních plochách byla usazena zašlá špína a zbytky surovin. V prostorech kuchyně i baru inspektoři zjistili další nedostatky, např. nekryté odpadkové koše. Tento stav je v rozporu s hygienickými předpisy a inspekce na místě uložila zákaz užívání prostor.

Restaurace u sv. Antoníčka – Pplk. Sochora 983/20, Praha 7
Takto otřesně to vypadalo v Restauraci u sv. Antoníčka na Praze 7. Takto otřesně to vypadalo v Restauraci u sv. Antoníčka na Praze 7. | Státní zemědělská a potravinářská inspekce
V prostorách kuchyně a příručního skladu suchých potravin SZPI zjistila výskyt nečistot, mastnoty a plísně na stěnách i zařízeních. Z těchto důvodů inspekce uložila zákaz užívání jmenovaných prostor. Prostory pro konzumaci pokrmů a baru byly ponechány v provozu.
Restaurace Žofín – Na Bělidlech 291/1, Nymburk
Odporné podmínky v restauraci Žofín v Nymburku. Odporné podmínky v restauraci Žofín v Nymburku. | Státní zemědělská a potravinářská inspekce
V uvedené provozovně veřejného stravování došlo k závažnému porušení hygienických předpisů. Inspektoři zde zjistili exkrementy hlodavců u výčepního zařízení pod pultem v prostoru pivnice a ve sklepním skladu KEG sudů. V lednici u výčepního zařízení a na stěnách v prostoru za kuchyní byla zjištěna přítomnost plísně. SZPI kontrolované osobě uložila zákaz užívání prostor a současně nařídila odstranit zjištěné nedostatky.

Herna – bar Aréna - Koněvova 104, Praha 3
Zavřena byla i herna-bar Aréna na Praze 3. Zavřena byla i herna-bar Aréna na Praze 3. | Státní zemědělská a potravinářská inspekce
V provozovně nefungoval přívod teplé tekoucí vody a na WC pro zaměstnance provozovatel nezajistil tekoucí vodu vůbec. WC rovněž silně znečistila prosakující voda, na stěnách i stropech byly rozsáhlé stopy po zatékání. Inspekce na místě uložila zákaz užívání prostor do doby sjednání nápravy.
Prodejna potravin - Náměstí 256, 54932 Velké Poříčí
Prodejna potravin ve Velkém Poříčí. Prodejna potravin ve Velkém Poříčí. | Státní zemědělská a potravinářská inspekce
V zázemí provozovny i na prodejní ploše na mnoha místech inspektoři zjistili myší exkrementy, stopy myšího okusu a uhynulé potravinové moly. Na podlahách ve skladu i v prodejní části, zejména pod regály a zařízeními provozovatel ponechal vyteklé zbytky potravin a částí obalů, včetně vrstvy ulpělých zašlých nečistot a prachu.
V samoobslužném i obslužném chladicím zařízení inspektoři zjistili plíseň. Ve všech prostorách v zázemí provozovny byly na stěnách i stropech zaprášené pavučiny. V provozovně také nebylo zajištěno vhodné ukládání potravinářského odpadu, který personál skladoval volně či v papírových krabicích a přepravkách.

luciestara ( 9. března 2015 13:07 )

Vazne??? a vy jste tu byl?? Od patka od rana se NORMALNE vari, INSPEKCE BEZ ZADNYCH NAMITEK RESTAURACI V PATEK V RANNICH HODINACH OTEVRELA!!! co to je za reakci ktera je lziva????? Lide se do restaurace vraci a pouze KROUTI hlavou kdo TOTO zpusobyl!!!!!!

tgbg ( 9. března 2015 07:05 )

Nevím, proč to tak prožívají. Za komunistů toto byl naprostý standart. Když na to přišla ČOI, dostala výslužku a zase odešla. Můj známý tehdy opravoval váhy po restauracích a hned mě varoval, kde nemám jíst. Kde mám jíst, ale to mně nikdy neřekl. Bordel byl všude.

stejne ( 9. března 2015 01:42 )

Ty jsi hovado, máš leda tak kulový, ti co mají s eo nic starat nemusí. Takže jsi to projel a jdi se postavit do řady pro socky.

stejne ( 9. března 2015 01:40 )

Jdi do perdele, jedeš na vejlet, tak se chceš nažrat a ne sebou tahat obložený chleby. Čistota musí být zárukou každé restaurace a každého obchodu a ty jdi do perdele s debilními výrazy, že nikdo nikoho nenutí.Joo ještě propaguj drogy debile. Asi taky patřím k těm co bez nich nemůžou, srágoro.

stejne ( 9. března 2015 01:38 )

Co kecáš, nic se neotvírá, lhářko prolhaná. Nejdřív rekonstrukci a pak kontrolu a pokud projdou, tak jim provoz dovolí. Takovou prasečinu bych kontrolovala každý týden, to je k blití, bordel, špína, hnus a to že tam někteří chodili a přesto měli odvahu to zavřít říká, že nejsou koruptní, ale ty jsi hovado, ktzerá má asi doma stejnej bordel, špínu a myši nebo krysy a přijde ji to normální. Je mi z tebe na blití.

Zobrazit celou diskusi