Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda Putinova kritika Němcova: Zatkli 5 podezřelých Čečenců, jeden se přiznal!

Autor: ČTK - 
8. března 2015
09:06

Už je mají! Nebo se tak alespoň před veřejností tváří. Ruské úřady zatkly již pět mužů, kteří prý měli mít podíl na vraždě opozičního politika Borise Němcova. Jeden ze zatčených, Zaur Dadajev, se prý k účasti již přiznal.

Mluvčí ruských vyšetřovatelů Vladimir Markin prohlásil, že Anzor Gubašev a Zaur Dadajev jsou podezřelí "z podílu na přípravě a vykonání vraždy". Bortnikov neuvedl žádné podrobnosti, řekl ale, že o zatčení těchto dvou mužů byl informován prezident Vladimir Putin.

Moskevský soud uvalil vazbu na všech pět mužů podezřelých z účasti na vraždě Němcova. Dadajev a Anzor Gubašev prý byli jejími vykonavateli.

Dalším zadrženým je podle ruských médií Gubaševův mladší bratr Šagid. Mluvčí soudu uvedla, že podezřelými jsou také muži jménem Bachajev a Eskerchanov. Jejich křestní jména ani další podrobnosti nesdělila. Ruská média píší, že podezřelým je rovněž Gubaševův mladší bratr a že celá pětice pochází z Čečenska a zatčeni byli v sousední ruské autonomní republice Ingušsku.

Další podezřelý podle agentury Interfax zahynul, když se ho v sobotu v čečenské metropoli Grozném chystali zatknout. Muž prý použil proti policistům granát a dalším spáchal sebevraždu.

Ruská opozice viní z vraždy současné ruské vedení, včetně prezidenta Putina. Někdejší ruský vicepremiér a nyní jeden z opozičních předáků Němcov obviňoval Kreml z podněcování napětí na východě Ukrajiny a mimo jiné připravoval zprávu shrnující důkazy o ruském vojenském podílu na ukrajinské krizi. Je prý ale také možné, že Němcovova vražda souvisí s jeho aktivitami v Jaroslavli, kde byl zvolen poslancem oblastního sněmu a kde odhaloval machinace místního vedení.

 

tgbb. ( 8. března 2015 23:59 )

Zastrašit opozici. Předvést jim, že odprásknou každého, kdo se postaví Putinovi.

tgbb. ( 8. března 2015 23:44 )

Víme, že jako pravý komoušský blb jsi povinen šířit jejich demagogii. Základního cíle bylo dosaženo: opozici se podařilo dostatečně zastrašit a dáti jí na vědomí, že když někdo vystrčí nos, musí hezky komoušsky chcípnout. A soudruzi v tm mají dlouhatánskou praxi - soudruha Trockého soudruzi vrazi popravili v jižní Americe cepínem do hlavy, Banděrovi soudruzi vrazi cákli jed do ksichtu, Litviněnkovi soudruzi vrazi radioaktivní polonium do žrádla...Prostě soudruzi mají vraždění v krvi.

japos22 ( 8. března 2015 20:55 )

Proč se rozčiluješ? Poznal ses?

tgbb. ( 8. března 2015 19:07 )

Putinův výborný tah. Kdo bude Putina kritizovat nebo cekne o ruské armádě na Ukrajině, bude odprásknut jako pes. Nějaké divadýlko s "vrahy" se už uspořádá, KGB umí "zařídit", aby se přiznak kdokoliv. Přiznala se Horáková ke špionáži, přiznal se ke špionáži i generální tajemník KSČ Slánský...

maara666. ( 8. března 2015 18:27 )

Jako Putinův tajemník to máš určitě z první ruky

Zobrazit celou diskusi