Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaorálek o Čechovi uneseném islamisty v Libyi: Pokusí se ho zachránit ozbrojené komando?

Autor: shp, et - 
8. března 2015
05:02

V Libyi našel práci, teď se strachuje o holý život. Čech, kterého zajali islamisté při útoku na ropné pole al-Ghani, je neznámo kde. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek tvrdí, že česká strana dělá vše pro jeho záchranu. Pokusí se ho ze spárů teroristů zachránit ozbrojené komando?

Český občan pracující v mezinárodní firmě byl unesen na libyjských ropných polích al-Ghani. V pátek tam proběhl s vysokou pravděpodobností útok Islámského státu,“ řekl Blesk.cz Zaorálek.

Na vyšetření únosu a záchraně Čecha spolupracuje s Rakouskem. „Jsme ve spojení s rakouskou stranou, jejíhož občana také unesli. Spolupracujeme i s ostatními zpravodajskými službami. Do Libye vyrazil náš diplomat. Vyrazil nejdál, kam mohl vyrazit,“ dodal ministr zahraničí.

Víte, o koho se jedná? Znáte pohřešovaného Čecha v Libyi? Napište nám na tip@blesk.cz!

Libyjské úřady prohlásily, že unesených je minimálně sedm. Kromě Čecha a Rakušana jde o Filipínce a občana nejmenované africké země. Blesk.cz se zajímal, zda se českého občana v případě úspěšné lokalizace pokusí zachránit ozbrojené komando.

Ministr to nevyloučil, ale ani nepotvrdil. „To vám nebudu teď říkat, ta situace je velmi čerstvá. Je to nemožné odhadovat, co se může stát,“ prohlásil. S rodinou muže je v kontaktu, ale žádné konkrétní informace o něm poskytnout nemůže. Vyzval však všechny Čechy, aby do země zmítané konflikty nejezdili.

petulka011 ( 8. března 2015 19:40 )

carr ( 8. března 2015 19:38 )

To jo

tummy ( 8. března 2015 13:25 )

doufám že ho najdou v pořádku.

villi ( 8. března 2015 12:54 )

DŮRAZ KAMARÁDE,DŮRAZ! HRŠŠŠ S AMERICKÝMI NÁZVY HRŠŠŠ !

stokl.roman ( 8. března 2015 12:48 )

Kdyžtak Caps Lock je na klávesnici vlevo

Zobrazit celou diskusi