Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ten pravý pro krajní pravici: DSSS povede i nadále Vandas!

Autor: ČTK, zrk - 
7. března 2015
19:52

Dělnickou stranu sociální spravedlnosti (DSSS) povede i v následujících dvou letech její dosavadní předseda Tomáš Vandas (46). Pro jeho zvolení se vyslovilo 90 z 92 zúčastněných delegátů sjezdu strany. Vandas chce v novém funkčním období důsledně vystupovat proti imigraci a islamizaci i mocenským choutkám vicepremiéra Andreje Babiše (ANO).

Místo výkonného místopředsedy obhájil Jiří Štěpánek. Místopředsedy strany zůstávají Jiří Froněk a Svatopluk Černý. Václava Komárka v pětičlenném výkonném výboru strany nahradí předseda Dělnické mládeže, mládežnické organizace DSSS, Erik Lamprecht.

Vandas po skončení sjezdu pro ČTK označil za své priority boj proti imigraci a islamizaci země. Hodlá prý také vystupovat proti Babišovi a jeho hnutí ANO. V souvislosti se sílícím politickým vlivem miliardáře vidí prý nebezpečí v berlusconizaci" politické scény. Strana podporuje zákon o referendu. Pokud by byl přijat, měli by v něm občané ČR hlasovat o setrvání, či vystoupení země z EU. DSSS je pro vystoupení země z EU, uvedl Vandas.

Neznámý pachatel nebo pachatelé rozbili v noci na dnešek okna budovy v ulici U Kina v Praze-Modřanech, kde se dnešní sjezd nacionalistické strany konal. Vandas dává incident do souvislosti se sjezdem.

Dělnická strana sociální spravedlnosti je fakticky nástupkyně soudně zrušené Dělnické strany. Do předloňských sněmovních voleb šla mimo jiné s cíli zajistit pořádek v ulicích měst a obcí, omezit příliv emigrantů nebo zavést domovské právo. V parlamentních volbách Dělnická strana ani její nástupkyně nikdy neuspěla.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa