Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pořád čekám, že Maruška přijde ze školy, plakala maminka u soudu, který uložil grázlovi z BMW 7 let

Autor: dce, Pavel Schuster - 
6. března 2015
15:54

Opilý Marek Půček v srpnu 2013 srazil a zabil teprve jedenadvacetiletou Marušku. Od nehody utekl. Soudkyně ho poslala na sedm let nepodmíněně do vězení a vypadalo to, že ji obhajoba jeho advokátky pěkně naštvala! Rozsudek pro vraha své dcery si vyslechla i její maminka, která se u soudu rozplakala.

„Některé argumenty obhajoby byly zcela absurdní,“ uvedla soudkyně Iva Fialová. Stejně jako asi všichni ostatní v této zemi nechápala, co měla znamenat obhajoba advokátky Antošové, která tlumočila slova soudního znalce, že Maruška měla z cesty jedoucímu autu uskočit, že na to měla dost času. Antošová ji tak doslova označila za spolupachatele! Jak absurdní! „Chodník je určen pro chodce a nikdo není povinen sledovat, jestli se řítí opilec,“ zaznělo u soudu. Spoluvinu poškozené Marušky soudkyně zcela vyloučila.

Marek Půček nakonec dostal sedm let nepodmíněně ve věznici s ostrahou a zákaz řízení na osm let. Byl odsouzen za neposkytnutí první pomoci, usmrcení z nedbalosti a řízení vozidla pod vlivem návykových látek. Rozsudek zatím není pravomocný. Grázlovi z BMW značně ulehčilo částečné doznání a omluvný dopis rodičům zabité Marušky, ten oni ale nikdy neviděli.

Posudky znalců hovořily jasně a Půčka usvědčily z jednoznačné viny. Podle nich mohl zastavit a celé nehodě zabránit. „Vinu nese jen obžalovaný a alkohol,“ řekla soudkyně. Horší byl však pro viníka fakt, že Marušce neposkytl pomoc a zajímal se jen sám o sebe. Nikdo totiž neřekl, že by Maruška byla už mrtvá, jen sám Půček. Neptal se, jestli může něco udělat, jeho snahou bylo jen utéct. Kamerové záznamy potvrdily, že byl na místě pouhé čtyři minuty!

Otec grázla se staral jen o své BMW

Při vynášení rozsudku se stejně jako již dříve u soudu choval Marek Půček zcela stoicky. Seděl se sepnutýma rukama a koukal do země. Neprojevil žádnou emoci ani lítost. Jako frajer si jen zvedl límeček u košile. Korunku všemu nasadil jeho otec, který usiloval nejvíce o to, aby BMW, kterým Marek P. Marušku srazil, nepropadlo státu. Podařilo se mu ho ovšem včas přepsat na někoho jiného. 

Obhájkyně i žaloba si nechaly lhůtu na rozmyšlenou a Půček byl převezen zpět do vazební věznice. Maruščině mamince ale rozsudek žádné zadostiučinění nepřinesl. „Marušku už mi to nevrátí,“ uvedla později. Dodala, že stále čeká, až se jí dcera vrátí ze školy domů.

Video Grázl z BMW dostal 7 let: Maminka na Marušku pořád čeká - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

parimandelysdemony ( 6. března 2015 23:17 )

 Ovce vždy bečí a potřebují házet kamenem. Cítí se pak, že jejich rouno o trochu méně smrdí. Absolutně nesouhlasím s alkoholem za volantem. Vedle toho, kdo co ví, jak to bylo zde? Znám osobně mnoho případů, kdy chodci vlezou na přechod a čumí jen tupě vpřed či do země. Zelený panáček ještě není garancí bezpečí. Co kdyby autu selhaly brzdy? Uklouzlo na olejové skvrně? Bude apriori viník řidič? Nevím kde je vina v tomto případě a nikdo z Vás chytráků to s jistotou nezjistí. Vaše odsouzení je Váš osobní problém, Vaše omezení. Té mámy je mi doopravdy líto. Potřebuje teď lásku a ne váš tupej hněv. Jen ta ji pomůže bolest zhojit. A buďte si jisti, že ten kluk už trest dostal nejvyšší. Bude to mít celej život před očima. Vaše "přispění" svět nezlepší.

adelaaaa ( 6. března 2015 22:39 )

pepasony ( 6. března 2015 21:32 )

Moc rád bych viděl, jak by se ,,paní" obhájkyně tvářila, kdyby šlo o její dceru.jestli by říkala, že měla dost času uskočit. Půčkovi přeji aby ho v kriminálu pěkně potrápili,ale ono to většinou bývá tak, že tyhle prominentní parchanty minimálně na polovině pustí, údajně za ,,vzorné "chování.Starej Půček by si měl jít sednout s ním a byl by od dvou grázlů na chvíli pokoj.

ganisu ( 6. března 2015 21:31 )

Že je to grázl a zaslouží za to možná víc než 7 let není vůbec sporu. Ale všimli jste si že ta fotka z FB na které se chlubí riskantní jízdou, kterou Blesk zveřejnil v galerii. Vůbec není z jeho auta kterým Marušku zabil?

tochadda ( 6. března 2015 21:16 )

Za každé spratkovo odvolání další rok natvrdo Jediné co může spratek pro tenhle svět udělat, že se co nejdřív oběsí, aby už nikdy nemohl škodit. Táta zabité studentky aby si vzal za cíl života tomu napomoci.

Zobrazit celou diskusi