Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slon zapadl do bahnité studny a místní ho chtěli sníst: Vysvobodil ho bagr!

Uvízlého slona zachránili bagrem
Uvízlého slona zachránili bagrem  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
6. března 2015
11:45

Neuvěřitelný příběh se odehrál v africké Keni. Slon zde zapadl do bahnité díry, kterou místní používají jako studnu, a nedokázal se dostat ven. Bez rychlé pomoci by zemřel, lidé ho ale nakonec zachránili pomocí bagru!

Slon měl neskutečné štěstí v neštěstí. Do bahna zapadl v té pro slony asi nejhorší části Keni. Místní tato nádherná a ohrožená zvířata považují za škůdce, kteří jim jenom ničí úrodu. O slonovi moc dobře věděli, plánovali ho nechat zemřít. Jejich další úmysly byly úplně jasné – slona se připravovali sníst!

Na místo ale dorazili pracovníci uskupení, které v Keni chrání divoká zvířata. Rozezlený dav rozehnat dokázali, ale jak dostat slona ven? Naštěstí nedaleko odsud stavěla čínská firma novou železnici a bez problémů jim půjčila svůj bagr.

 

A s jeho pomocí se slona podařilo rychle zachránit. V bahně už bylo zvíře přibližně dvanáct hodin, šlo tedy o závod s časem. Bagr odhrabal část kraje nádrže během pouhých pěti minut. Přibližně dvacet ochránců zvířat pak ve dvou automobilech a helikoptéře zvíře donutilo ustoupit až k uvolněnému kraji.

„Kdoví, jestli pochopil, že jsme mu pomohli, ale pohled na to, když zjistil, že se může dostat ven, a prostě odešel, byl jedinečný,“ uvedl fotograf Jeremy Goss. 

naidka ( 6. března 2015 16:01 )

Dopadlo to dobře. To je tak, když se práce chopí odborníci. Domorodci utřeli hubu. Video ukazuje, jak před slonem prchají.

marie60 ( 6. března 2015 14:00 )

..těch pozitivních zpráv je moc poskrovnu.Jen na nás útočí se samými negativními zprávami.

marie60 ( 6. března 2015 13:57 )

Už jsem napsala na jiné diskusi, kdyby tahle střílející pipina byla u toho slona, tak je po něm.Ještě se ta zrůda nechává fotit se zastřelenými zvířaty a naculuje se jak blbka.

pantonik ( 6. března 2015 13:35 )

 bravo ,trochu hezkýho v tomhle světě

Zobrazit celou diskusi