Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Grázl z BMW: Za zabití Marušky dostal 7 let natvrdo!

Autor: dce, Pavel Schuster - 
6. března 2015
11:50

Bylo pátého srpna, když se nad ránem k autobusové zastávce na Smíchově doslova přiřítilo černé BMW a v něm opilý Marek P. Jeho šílená jízda skončila tragicky pro mladou Marušku, kterou svým vozem srazil. Od místa nehody utekl. Soud ho za to poslal na sedm let do vězení s ostrahou.

Soud s Markem P.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
12:54
6. 3. 2015

Marek P. putuje po vynesení rozsudku zpět do věznice.

12:45
6. 3. 2015
!

Maminka Marušky se nejprve k otázce, co říká na rozsudek, nechtěla vyjádřit. „Marušku už mi to nevrátí,“ uvedla později. Dodala, že stále čeká, až se jí dcera vrátí ze školy domů.

12:35
6. 3. 2015
!

Marek P. se vrací zpět do vazby. Obhajoba i obžaloba si nechávají lhůtu na rozmyšlenou ohledně podání odvolání. „Dokazování trestného činu probíhá v soudní síni, a ne na chodbě,“ řekla advokátka Marka P. na otázku médií, co říká na rozsudek.

12:31
6. 3. 2015

Soud uvažoval o propadnutí vozidla, ale nedošlo k tomu, protože policie ho v srpnu uvolnila. Otec auto převedl na jinou osobu, čímž propadnutí vozidla zabránil. 

12:24
6. 3. 2015
!

Není možné určit, kolik měl odsouzený v krvi alkoholu, ale z výpovědí je jasné, že pil dost. „Některé argumenty obhajoby byly zcela absurdní,“ uvedla soudkyně. „Chodník je určen pro chodce a nikdo není povinen sledovat, jestli se řítí opilec.“ Spoluvinu poškozené Marušky zcela vyloučila.

12:22
6. 3. 2015

Marek P. stále nijak nevyjádřil lítost ani smutek - u košile si jako frajírek zvedl límeček. Neklepe se, ruce má semknuté prsty do sebe.

12:20
6. 3. 2015
!

Soud rozsudek odůvodnil jako tresný čin ve stádiu pokusu.

12:19
6. 3. 2015

Podle posudku znalců mohl zastavit a celé nehodě zabránit. Vinu nese jen obžalovaný a alkohol. Vyjádřil se také k neposkytnutí pomoci – nikdo totiž neřekl, že by Maruška byla už mrtvá, jen sám Marek P., čili je viněn i z toho. Neptal se, jestli může něco udělat, jeho snahou bylo jen utéct. Kamerové záznamy potvrdily, že byl na místě pouhé čtyři minuty!

12:15
6. 3. 2015
!

Marek P. se nakonec přiznal k rychlé jízdě i k tomu, že se nevěnoval řízení. Tvrdil ale, že jel pouze 50-63 km v hodině. Doznal i řízení pod vlivem alkoholu a fakt, že ve voze neměl zajištěné zvíře.

12:10
6. 3. 2015
!

Marek P. dostal trest sedm let nepodmíněně ve věznici s ostrahou. Soud mu také uložil zákaz řízení motorových vozidel na osm let.

12:03
6. 3. 2015

Všichni předpokládají velmi krátký a rychlý výsledek - zaznít by už měl pouze rozsudek. Marku P. hrozí až osm let ve vězení.

11:55
6. 3. 2015

K soudu jako první dorazil Maruščin přítel Jáchym. Na místě jsou už i její rodiče.

14:50
6. 3. 2015

Dobré poledne, vítáme vás u online přenosu z posledního soudního stání Marka P., který loni v srpnu svým vozem srazil a zabil mladou dívku. Dnes by si měl grázl z BMW vyslechnout rozsudek!

Video Grázl z BMW dostal 7 let: Maminka na Marušku pořád čeká - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

motyl8 ( 12. března 2015 18:57 )

Bohužel se budu opakovat, ale vylitý a sjetý Půček byl neřízená střela, jednou se to stát muselo. Možné následky si každý musí uvědomit před usednutím do auta. Kdyby u té nehody zůstal a sám zavolal záchranku ,dostal by možná menší flastr. Zvolil tu nejhorší variantu , utéct od nehody, neprojevit kapku lítosti a jeho styl oblékání u soudu mu určitě na trestu taky neubral .Kdyby na té autobusové zastávce stalo více lidí, mohl zabít více jak osm lidí , nežli Olga Hepnarová 10. července 1973 . Hepnarová dostala za bolševika provaz. Půček by za bolševika vyfasoval podstatně více, nežli sedm roků a to mu za dobré chování možná ještě část prominou .Kdyby ti sjetý Půček zabil dítě ,taky by jsi ho ospravedlňovala , aby dostal menší trest , kdyby se ti nepodíval ani do očí a neomluvil se a choval se tak jak se choval ?

zijemjinejlevel ( 12. března 2015 14:37 )

motyl8: Omlouvám se, pokud jsem byla netaktní. Tragické nehody a zbytečné smrti je mi velice líto. Jen jsem tu chtěla napsat, že Marek nehodu neplánoval třeba jako Hepnarová, která to napálila schválně mezi lidi na zastávce.. Nebo střelec, který vystřílel restauraci....

zijemjinejlevel ( 12. března 2015 14:20 )

motyl8: Omlouvám se, pokud jsem byla netaktní. Tragické nehody a zbytečné smrti je mi velice líto. Jen jsem tu chtěla napsat, že Marek nehodu neplánoval třeba jako Hepnarová, která to napálila schválně mezi lidi na zastávce.. Nebo střelec, který vystřílel restauraci....

motyl8 ( 11. března 2015 18:31 )

Zijemjinejlevele, škoda, že na náměstí Kinských nestál místo Marušky někdo z tvých nejbližších. S potěšením bych se těšil na tvůj srdcervoucí článek. Určitě bys dal s radostí kámošovi Půčkovi po vynesení rozsudku francouzáka .Tak se nezdržuj psaním hovadin a maž za Půčkem do basy s buchtami s perníkem a balíkem mejdlíček.

zijemjinejlevel ( 11. března 2015 10:06 )

Pánové a dámy, proč nepochopíte, že on nesednul do auta, aby jel zabíjet. Sednul tam, že chce být brzy doma a spát. Na mikro sekundu se kurva rozhodl blbě a mělo to fatální následky. Sám je z toho psychicky na dně. Co má dělat, i kdyby se omlouval do nekonečna, holčině to život nevrátí. Musí si vše odpykat ve vězení, což je jeho trest. Ale věřím tomu, že žít s takovým břemenem, že pod koly jeho auta zemřela mladá holka, bude velmi těžké.. Jeho obhájkyně to vzala za špatný konec - na co se měla zaměřit bylo, že on nechtěl nikoho zabít a ti debilní policisté, co ho kontrolovali před tou nehodou, se měli zachovat jinak. Vemte si to - muž, značně opilý, před nimi ukazuje klíče od auta a že do auta musí pro klíče od bytu. Mělo jim dojít, že dotyčný nemůže uvažovat reálně a že by mohl do auta nasednout a jet. Což se stalo. Naši policisté nejsou školeni, jim je to i jedno. Ten večer si odbyli svou službu a huráá domů a pak u soudu machrujou, že ho kontrolovali a byl opilý.. Celé tragédie mi je líto, ale co tady o Markovi píšete, je ubohost. Nebyl a není to špatný člověk, jeho rodiče a hlavně maminka je skvělá ženská...

Zobrazit celou diskusi