Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Krnáčová a debilové: Neměli ji pouštět na obrazovku, kritizuje exprimátor

Do primátorky Adriany Krnáčové se pustil za její vystoupení i exprimátor Jan Kasl
Do primátorky Adriany Krnáčové se pustil za její vystoupení i exprimátor Jan Kasl  (Autor: Foto CNC - Jaroslav legner, Zbyněk Pecák)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
6. března 2015
09:18

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová tvrdí, že dokud nevyřeší problémy kolem Blanky, z magistrátu neodejde. Otevření tunelového komplexu je však její zoufalé dědictví, zároveň je poněkud zoufalá i sama primátorka, upozorňuje expremiér Jiří Paroubek. Na Krnáčovou, podle které mohou za problémy „debilové“, reagují i další. Třeba exprimátor Jan Kasl. Krnáčovou zkritizoval.

„Já jsem zjistila, že tam je podstatně více debilů, kteří za to můžou,“ prohlašovala ve čtvrtek k projektu tunelu Blanka šéfka Prahy Krnáčová. „Budu trvat na tom, aby se do důsledku vyšetřilo, kdo za co může. To znamená, zda je to město, nekompetentní politická reprezentace, alebo jsou to úředníci, který spolu s nima toto způsobili. Alebo jsou to firmy, které prostě nějakým záhadným způsobem nejsou schopny dostát svým závazkům, které vyplývají ze smlouvy. A toto bude to, co budu požadovat, protože do tý doby nevodejdu z této radnice,“ uvedla rozčilená Krnáčová, které se do mluvy sem tam zaplete nějaké to slovenské slovíčko.

Video Primátorka Prahy: Za Blanku nemůže jeden debil, je jich víc! - TV Nova
Video se připravuje ...

Kdo je tu nekompetentní, o tom však má jasno Jiří Paroubek. „Primátorka je nekompetentní a zároveň zoufalá z dědictví, které jí zanechali její předchůdci, jak z ODS, tak i z ‚přičinlivé‘ TOP 09,“ míní Paroubek. „Ustavení sněmovní vyšetřovací komise na tunel Blanka – pokud k tomuto divadélku sněmovna přivolí – sice nic nevyřeší, ale pojmenuje jasně viníky,“ pokračuje expremiér s tím, že viníky budou podle něj političtí exponenti pravice v Praze. „A možná že se nakonec někdo z bývalých činitelů Prahy objeví i v teplácích,“ dodává Paroubek na portálu Vaše věc.

Exprimátor Kasl: Neměli ji pouštět na obrazovku

V Událostech, komentářích o rozzuřeném vystoupení Krnáčové mluvil exprimátor Jan Kasl. Prahu vedl v letech 1998 až 2002. Pikantní je přitom to, že ANO měl do boje o pražský magistrát vést právě on, nakonec se ale s Andrejem Babišem nedohodl. A po zkrachovalých námluvách vytáhl do voleb pouze v čele subjektu „Demokraté Jana Kasla“ bez větší šance na úspěch.

O televizním vystoupení Krnáčové si myslí své. „Mně z toho bylo smutno, protože to je  selhání aparátu kolem ní. Jednak ji neměli pouštět na obrazovku, když je jí tak špatně, špatně mluví. Jednak si má získat informace, mají jí dát informace... Je to trošku nekompetentní a teď ten slovník... Tam jenom vidím sbližování s hradní rétorikou, to mě trochu uráží,“ upozornil v ČT Kasl.

Podle něj se Krnáčová má ptát odborníků a nekritizovat věci, kterým nemůže rozumět. „Slovo debil tady není namístě vůbec. Celá Blanka je nešťastná od samého počátku. Je dělaná v ne ideální trase, byla začata předčasně, neměla se stavět dříve, než bude dodělán okruh... Byla nejspíš hnána tehdejší reprezentace, aby někde přestříhali pásky, možná dokonce, aby někdo dostával své provize z velkých staveb,“ upozornil Kasl.

Kasl se vrátil také k problému, který otevřenou zlobu Krnáčové odstartoval. Navlhlé kabely, které se musí vyměnit a kvůli kterým se otevření Blanky odkládá. V době, kdy Krnáčová mluví o tom, že tunel projektoval „asi nějaký debil“, se Kasl projektantů zastává. „Ty kabely, které tam jsou položeny, jsou stejné kabely, které jsou použity v jakémkoli tunelu v ČR,“ upozornil Kasl.

„Projektanti vycházeli z platných norem. Ty kabely jsou navrženy správně. To, že tam vtekla voda v době, kdy byla povodeň v Praze, to je prostě živelná událost... Jiná věc je, jestli někdo plnil správně funkci dohledu a dozoru a jestli tam ty firmy nenechaly tu vodu déle, než je nutné. Ale tohle všechno mohla paní primátorka vědět, mohla se zeptat, mohla místo silných slov používat výrazy: Zjistíme, vyšetříme, počkáme na závěr soudního znalce a budeme z toho vyvozovat závěry,“ myslí si Kasl. Předjímat se podle něj měla situace kolem možných povodní.

Kasl upozornil, že voda se do Blanky nedostala prasklinami v tunelu, ale tekla v něm po vozovce. „Kabely nejsou dělány na to, aby ležely ve vodě. To není chyba projektanta, to je maximálně chyba špatného zadání radnice,“ dodal exprimátor.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

brejlak ( 10. března 2015 09:22 )

Zvláštní je, že nikdo za nic nemůže, nikdo za nic nezodpovídá a my daňoví poplatníci to cálujem. V tom tunelu není chyba jen v kabelech, ale viz: http://video.aktualne.cz/dvtv/do-blanky-zateka-budou-nutne-neustale-opravy-rika-expertka/r~91ece33cc 44811e498be002590604f2e/ Hlavně, že se mravokárci pozastavují nad slovem debil. Exprimátor to ví,Paroubek v tom má jasno... Český člověk to, ale odhalil: Stavbám se nemají dávat ženská jména, jako je třeba Blanka. Pak se nesmíte divit, že jsou dole vlhké, pořád rozdělané a nikdo neví, kdy budou hotové... Jó, jó švejkovina to nám jde. Na defenestraci si netroufneme.

marcika ( 7. března 2015 19:20 )

Ta paní Krnáčová asi ví, co říká..... Kdo za to může? Silniční šotek? Neviditelná ruka trhu? Šlendrián? Okolnosti? Jak staví tunely třeba ve Švýcarsku a kdo tam za stavbu odpovídá? Mohlo by se toto ve Švýcarsku stát? Kdo to všechno zaplatí?

hradecanda ( 7. března 2015 12:02 )

mám obavu, že za chvilku někde něco hooodně hnusnýho vyplave....ZÁHADNĚ a jakoby úplně náhodou . Nějaká vymyšlená špína, sem tam utroušená v tisku...prostě ji veřejně zdiskreditovat. Tihle s.v.i.ně nenechají ten její mediální útok

hradecanda ( 7. března 2015 11:57 )

Zvláštní, tady se profrcají miliardy, někdy si napakoval kapsy, ale jsme v ČR....takže se řeší, jestli paní primátorka zvolila tu správnou mluvu. Fakt k smíchu. Myslím ale, že slovo DEBIL nevystihuje opravdový charakter všech "těch bezúhonných ředitelů" pod tím podepsaných. Napadá mě " ***, bezpáteřní krysy, morální odpad společnosti ".

vipasenysenator ( 7. března 2015 09:52 )

mladý studovaný inženýři jsou všichni ubohý debílkové co nic neumí, navíc chce ministr školství další peníze do vysokých škol, naco asi když se tam lidi h.ovno naučí, kdyby takhle stavěli komunisti, tak do Brna vede stále jen prašná okreska, Krnáčová to řekla správně, ale chtělo by to pár z.mrdů zavřít, nejen Rath je vinen

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa