Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kajínek si z vězení stěžuje: Šikanují mě tady!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ljš - 
5. března 2015
20:08

Když nejznámější český vězeň Jiří Kajínek v televizi slyšel, jak vězeňská služba tvrdí, že má za mřížemi stejné podmínky jako ostatní vězni, pěkně ho to dopálilo. Sedl a napsal dopis televizi Prima, ve kterém obviňuje dozorce ze šikany.

Vše začalo, když se Jiří Kajínek domáhal přesunu z Mírova do mírnějšího typu věznice. To mu bylo zamítnuto a vězeňská služba v té souvislosti uvedla, že má stejné podmínky jako ostatní vězni v tomto režimu.

S tím ale na doživotí odsouzený vězeň v žádném případě nesouhlasí. „Přes dvacet let jsem ve věznici diskriminován a šikanován. Neřešil jsem to! Bylo pod moji úroveň se dohadovat s lidmi, kteří mají jít vězňům příkladem, ale místo toho lžou, neplní sliby, obcházejí zákon atd.,“ napsal televizi Prima.

A svá příkoří hned dopodrobna popsal. „Na oddělení 8, což je oddělení, kde jsou ubytováni všichni vězni zařazení do věznice s ostrahou (něco přes 50 vězňů), jsem pouze já v cele, ve které jsou předokenní mříže. V žádné jiné cele nic takového není!“ zlobí se.

Má prý také zvýšenou kontrolu osobních věcí, korespondence a balíčků. Každé dva měsíce mu prý také vyměňují celé zařízení cely. „Asi bych si mohl udělat ze skříňky a postele letadlo,“ stěžuje si v dopise ironicky a pokračuje: „Mám mimořádné prohlídky cely, při ranní i večerní prohlídce (početní prověrce) proklepávají mříže.“

Návštěvy jsou podle něj zcela nedůstojné. „Probíhají za mřížemi, kde jsme s návštěvou v kleci, odděleni od ostatních návštěv, bez přístupu k oknu! Cizokrajná zvířata!“ napsal. Pokud navíc opouští oddělení, doprovázejí ho vždy dva dozorci, a někdy dokonce psovod se psem.

Kajínek zřejmě doplácí na to, že právě z Mírova před 15 lety utekl. Tehdy se mu totiž podařilo přeřezat strunou mříže, které mu nyní tak často kontrolují, a po improvizovaném laně se spustit z okna.

kozrz ( 6. března 2015 11:24 )

Denně bych mu dal v kamenolomu bejčákem přes držku.

geza ( 6. března 2015 10:48 )

Je hrozné ,jak se s vězni dneska zachází ,dokonce jim prý chtějí vzít uklízečky a to je již vrchol.Myslím ,že bychom měli vyjít za naše vězně do ulic a žádat pro ně spravedlivější a lepší podmínky ,tedy alespoň saunu ,pedikůru ,koupele perličkové a též s podvodní masérkou a také šestkrát týdně umožnit návštěvu nevěstince a to v režii státu .Nenechme našim nevinným vězňům kálet na hlavu ,jsou to jedni z nás a začněme již bojovat pro jejich lepší zítřky .Pojďme do toho !!!!!!

moiaza ( 6. března 2015 09:46 )

Zákon porušil, to je pravda. Naprosto mě však šokuje, že přesně víš jak to vše bylo ve škutečností. Jsi moudřejší než všichni soudci a policajti. Není Tě někde v zapadákově škoda? Neměl bys dělat ředitele policie, nebo šéfa soudu?

moiaza ( 6. března 2015 09:44 )

Kajínek není zrovna vzorová osoba. To chápu. Jenže doplatil na svou drzost, že odcizil policajtům služební auto. Nebyli schopni si ho při zásahu uhlídat. A za tento skutek je náležitě potrestán. Policejní, soudcovská a politická mafie se už postará o to, aby nikdy nevyšel z vězení. Pokud možno, aby tam vypustil duši, nejlépe co nejdříve. Nevěřím, že Kajínek je tím vrahem. Vědi to i policisté, jenže mafie v Česku je na vysoké úrovni. Kajínek má prostě smůlu.

budybad ( 6. března 2015 09:27 )

On první porušil zákon a lhal a podváděl celý národ. Tak když to ted podle něj dělají dozorci, dobře dělají. Alespon si Kájínek na vlastním těle vyzkouší jak je lidem v okolí podvodníka a lháře a někoho kdo nerespektuje zákon. A hlavně at drží klapačku. Je ve vězení ne na pionýrském taboře díky bohu.

Zobrazit celou diskusi