Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matce unesli miminko z porodnice: Své dítě našla po dlouhých 18 letech!

Celeste Nurse s manželem u soudu. Se svou dcerou se setkali po 18 letech.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: so - 
5. března 2015
21:04

Dojemné setkání po dlouhých osmnácti letech vehnalo slzy do očí i jindy otrlým policistům. Jihoafrická matka se opět shledala se svým dítětem, které jí unesli přímo z porodnice.

Takovou hrůzu by neměla zažít žádná matka na světě! Celeste Nurse v roce 1997 porodila svého vysněného andílka a holčičce společně s manželem Mornem (oba 37) dali jméno Zephany. Třetí den po porodu se na oddělení vplížila žena převlečená jako zdravotní sestra a spící matce dítě unesla.

Rozběhlo se velké celostátní pátrání, které ale nikam nevedlo. Zoufalí rodiče nikdy neztratili naději a měli další tři děti. Zvrat přišel v lednu, když přišla domů jejich další dcera a vyprávěla jim o dívce, kterou potkala na střední škole.

Je nám neuvěřitelně všem podobná. Jako by patřila do naší rodiny,“ řekla Cassidy (13) o své starší spolužačce. Celeste se šla na onu dívku podívat, a když ji spatřila před školou, divoce se jí rozbušilo srdce. Všechno v ní křičelo, že jde o její násilím odloučenou dceru.

Zjistila si jméno dceřiny spolužačky, pak adresu jejích rodičů, z Facebooku si stáhla jejich fotky a obešla všechny svědky únosu z roku 1997. A někteří i po tak dlouhé době uznali, že žena ze snímků je podobná únoskyni. Pak už stačilo přes policii nařídit testy DNA a pravda vyšla rychle najevo. Celeste Nurse nakonec únoskyni odpustila.

Uznala, že jejímu dítěti byla skvělou matkou a dala mu dobrý domov. Stejně ale padesátiletá žena skončila ve vazbě a čeká na soud. Zephany prožila velký šok a nemohla být proto hned vrácena do své původní rodiny. Zůstává v domě sociální péče a její rodiče se s ní postupně chodí sbližovat. Už se viděli třikrát…

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi