Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozzuřená primátorka Krnáčová o Blance: Omlouvám se za debila, debilů je tam více!

Video se připravuje ...
Autor: Jaroslav Šimáček - 
5. března 2015
14:05

Kabely v Blance navlhly a musí se vyměnit, otevření tunelu se dál odkládá. Primátorka Adriana Krnáčová proto projektanty Blanky nešetří. Podle ní stojí za projektem "asi nějaký debil", řekla Nově. Nyní se za své vyjádření omluvila. Spletla se. Debilů je tam prý více!

Sotva mluvila. Skřípavým, až strašidelným hlasem. Často si odkašlávala. Adriana Krnáčová (ANO) jako by sama navlhla v Blance. V tunelu, do kterého osm let tekla voda. Až to odnesly kabely, které je nyní třeba vyměnit!

Nastydlé primátorce však problémy kolem Blanky pořádně nadzdvihly mandle. Otevření komplexu se opět o několik měsíců oddaluje. Celé to zavání fraškou, ve které se však topí miliardy. Krnáčová proto v TV Nova reagovala značně popudlivě: Projekt podle ní navrhl "asi nějaký debil". Dnes se šéfka Prahy pustila do omluvy. Ale dopadlo to zcela opačně... "Já se chci omluvit za to minulé vyjádření, že na tom stavu, který se momentálně nachází na tunelu Blanka, že za to může debil. Já jsem zjistila, že tam je podstatně více debilů, kteří za to můžou," hřímala Krnáčová po jednání s dodavatelem technologické části tunelu ČKD Praha DIZ.

Video  Primátorka Prahy: Za Blanku nemůže jeden debil, je jich tak víc!  - TV Nova
Video se připravuje ...

Když Krnáčové "uklouzli debilové" i při této "omluvě", omlouvala se dál... Do mluvy se jí v samém rozčilení občas přimotalo nějaké to slovenské slovíčko. Rodačka z Bratislavy mluví zkrátka podobně česko-slovensky jako šéf ANO Andrej Babiš.

"Zas se omlouvám, protože možná že mi to nepřislouchá, takovým způsobem se vyjadřovat jako primátorka, a myslím, že je to celkem jasné. Zvlášť po dnešním setkání. To dnešní setkání bylo ve smyslu: Kdo za to může? Všechny firmy svalují jedna na druhou vinu," postěžovala si primátorka a dodala: "Toto už překračuje rámec mé trpělivosti. Se jedné možná o nějaké zločinecké spolčení. Anebo nějaké spolčení, jak vytáhnout z tochto města co nejvíc peněz. A s tímto jsem skončili. Mě to připadá troška jako akce gripeny!"

Krnáčová proto žádá po jednání, na kterém se s dodavateli město nedomluvilo,  vytvoření parlamentní vyšetřovací komise k tunelu Blanka. O její zřízení primátorka požádala poslance z ANO Bronislava Schwarze. Má vzniknout analýza, kdo tedy za současný stav může. Neschopní politici? Úředníci? Dodavatelé? Krnáčová chce mít jasno! Stavba tunelu bude ostatně stát až kolem 37 miliard korun. A při současném stavu, kdo ví, možná to bude i více. Samotná primátorka však dává jasnou vinu dodavatelům. "Na konci roku jsme na základě jejich ujištění řekli, že to (otevření) bude v dubnu. A vidíte, jak to dopadlo," dodala Krnáčová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kritick ( 5. března 2015 20:37 )

Tos mně ale pěkně nahrál. Víš, co je pro Moraváka nejvíc? Dostat se do Prahe. A pak su nejlepší Pražák, ne, kurňa! Já vám ukážu, vy lenoši vychcaní, jak se doopravdy pracuje!

kritick ( 5. března 2015 20:29 )

Vo co jako gou? Český národ moc dobře ví, že jej ožebračili čeští šmejdi, mafiáni a pinglové v podobě Řitigů, Janoušků, Klausů, Havlů, Topolánků, Nečasů, Grossů, Paroubků, Bémů, Vondrů, Parkanových, Kalousků, Schwarzeberků, Řebíčků, Bakalů, Julínků, Rathů, Tvrdíků, Bartáků, Peaků, Sokolů, Rumlů, Bublanů, Langerů, Pecinů, Kubiců, Bendlů, Dobešů, Besserů, Kalvodů, Kočárníků, Pilipů, Dybů, Rubášů, Špidlů, Fischerů, Emmerových, Škromachů, Hegerů, Drábků, a jim podobným (to bych tady musel vypisovat do rána), mluvící perfektně a (většinou) spisovně česky. Pokud se paní Krnáčové podaří výše uvedené megazloděje postavit před soud, zabavit jim jejich miliardové majetky a poslat je do Ruzyně v teplákách, tak si myslím, že I kdyby mluvila mongolsky, tak ji český národ bude milovat víc, než Karla Hynka Máchu!!!

japoko ( 5. března 2015 20:11 )

to santixkauz: Jestli ten problém nebudou zejména dementi jako ty!!!!

dagi64 ( 5. března 2015 19:27 )

V tomto státě je plno debilů a hlavně mezi naší takzvanou elitou. Souhlasím s paní primátorkou. Škoda, že to budou vyšetřovat zase debilové...

japos22 ( 5. března 2015 19:16 )

Dal bych to mimopražské policii - bylo by to jasné za chvíli

Zobrazit celou diskusi