Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otřesná jídla v Brněnské jídelně jsou podvod! Přesto vše bude řešit inspekce!

Autor: dce - 
4. března 2015
19:04

Že děti ohrnují nosy nad jídlem ve školních jídelnách, není žádná novinka. Občas to je oprávněné, většinou jsou ale jen zmlsaní jídlem, které jim vaří rodiče doma. Jenže tyhle děti z Brna s tím zašly až příliš daleko!

Fotky jídel ze školní jídelny v Kounicově ulici v Brně doslova šokovaly Česko před více než dvěma týdny. Pořídili je dva žáci šesté třídy, kteří navíc ani nešetřili barvitým popisem „hnusů“, které jim v jídelně servírují. Jenže to vypadá, že si všechno vymysleli.

Celou věc musí ale tak jako tak vyřešit Česká školní inspekce. „Pokud fotografie jídel máme k dispozici. Česká školní inspekce vyhodnocuje všechny podněty, které získá, a podle jejich obsahu případně zařadí subjekt do kontrolního plánu,“ řekl serveru Lidovky.cz náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.


„Každý týden máme hodně podobná jídla. Ve středu sladké, v pátek knedlíky a v pondělí něco s kaší, která při obrácení talíře ani nespadne,“ popsal obědy pro server iDNES.cz žák Otakar Káňa. Ale vedoucí školní jídelny se brání, že fotografie jsou zmanipulované.

Upravené fotky dětí dokazují, že se z jakéhokoliv jídla dá udělat úplně něco jiného a nechutného,“ tvrdí Vlasta Machálková. Dodává, že na fotkách chybí maso nebo přílohy, navíc je jídlo už částečně požité, děti se v něm i povrtají. Vše tak vypadá úplně jinak než ve skutečnosti je.

Jídelna se v roce 2009 navíc stala 3. nejlepší školní jídelnou. Podle rodičů ale už před třemi lety vznikla iniciativa, která právě kvalitu měla řešit. Podle dětí byla nedostačující a od té doby se nic nezměnilo. Machálková ale tvrdí, že stížnosti na stravu se u nich objevují jen zřídka. Dodává také, že inspektoři ze školní inspekce u nich jedli v roce 2014 celý týden a neměli jedinou výtku.

Dannero ( 21. května 2015 20:52 )

 na fotkách jsou pouze rozvrtaná jídla, nic nechutného ale nevidím. Daleko větší nechutnost je krásně vyfocený hamburger a v balíčku je pak jen slisovaná nechutně vyhlížející placka.

uzjsemtudlouho ( 5. března 2015 15:11 )

Přes držku by měli dostat ti co ty blafy vaří. Když to někde jde vařit chutně a kvalitně za stejných podmínek jako mají ti co vaří instantní a jiné blafy, tak ty blafy rozhodně nejsou v pořádku a ani není v pořádku aby se dítě muselo dojídat doma, jak tu psal někdo jiný, když jsou mu placeny plnohodnotné obědy. Pokud tobě instantní kaše plná éček chutnala, tak to bude tím, že se u vás doma neumělo chutně vařit a nic lepšího jsi neznal.

lepabrena ( 5. března 2015 14:23 )

Věřím tomu, že se ve školní jídelně vaří špatně, ale děti se mohou doma dojíst. Daleko horší je, že ještě daleko hůře se vaří v nemocnicích, kde leží nemocní, oslabení lidé po operacích. Snad nejpříšernější nemocnice je v tomto ohledu nemocnice Bulovka v Praze, kde vaří soukromá firma, která odtud současně posílá i veškerou stravu i pro Psychiatrickou léčebnu Bohnice. Jídla příšerná a přitom si kuchařky odtud odnášejí plné tašky jídla i syrové maso. A to na tomto nemocničním jídle samozřejmě ještě musí vydělat podnikatel, který vývařovnu pro pacienty provozuje.

zauber ( 5. března 2015 09:43 )

A co kdo čeká od česko-moravsko kapitalistické, školní jídelny ? Si myslíte, že se tam budoucí budovatelé kapitalismu musejí výhodně přežírat jako poslanci ve sněmovním bufetu. Až se vypracujou jako Kalousek, pak teprve můžou výhodně žrát a chlastat. Vo tom to je.

cipisek134 ( 5. března 2015 08:32 )

Právě napsal kdosi odkojený TV H@vna a tudíž i s*račkama od Babici a Hrušky. Proto mu tyhle blevajzy příjdou jako pochoutky.

Zobrazit celou diskusi