Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Letadlo s 240 vyděšenými pasažéry sjelo při přistávání z dráhy: Jeho kola se zabořila do země!

Autor: ČTK - 
4. března 2015
09:20

Dramatické přistání, které 238 cestujících jen tak nedostane ze svých vyděšených myslí! Letoun společnosti Turkish Airlines přistával v Nepálu za mlhy jako z hororu. Piloti neměli nejmenší šanci vidět konec letištní dráhy. Pasažéři trnuli strachy, když ucítili drsný náraz v okamžiku, když přední kolo vjelo do země a zabořilo se do ní...

Letadlo s 238 osobami na palubě přiletělo do Káthmándú z Istanbulu. Cestující utrpěli boule a pohmožděniny, ale všechna zranění jsou jen lehká. Přistávací dráha byla po dvoudenním dešti mokrá a v době přistání se nad letištěm držela hustá mlha.

Letadlo se pokusilo přistát, pak půl hodiny kroužilo nad letištěm a při druhém pokusu o přistání přejelo dráhu a skončilo v trávě.

Přední část letounu typu Airbus 330 byla mírně poškozená. Letiště v Káthmándú, které je jediným mezinárodním letištěm v zemi, zůstalo dnes ráno po nehodě uzavřené.

anonim999 ( 4. března 2015 12:08 )

uz si niekedy letel v lietadle?, asi nie. v lietadle mas pas len cez brucho .

szyslak ( 4. března 2015 12:05 )

Ja ti to prozradim, ale pssst, je to tajemstvi, tak nikomu ani muk. V letadle se cestujici poutaji takovym popruhem, ktery jde pres pas. Pres hrudnik nebo ramena pripoutani nejsou, tak proto se velice jednoduse muzou bouchnout hlavou o sedadlo pred nimi.

Rumprecht ( 4. března 2015 11:29 )

Jak může utržit někdo bouli, když je připoután? A neutrpěl bouli ten, který to tady spatlal?

Zobrazit celou diskusi