Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Výbuch v dole „smrti“: 30 mrtvých a 45 uvězněných horníků

Autor: shp, ČTK - 
4. března 2015
08:48

Výbuch v uhelném dole v doněcké oblasti na východě Ukrajiny, baště proruských separatistů, si vyžádal nejméně 30 obětí, uvedl představitel místní správy, nepočítaje desítky dalších horníků, kteří se v době exploze nacházeli pod zemí.

U brány do dolu Zasjaďko se shromažďují příbuzní horníků, kteří se zoufale dožadují bližších informací, uvedl reportér Reuters na místě.

Představitelé místních úřadů uvedli, že v okamžiku výbuchu pracovalo v dole zhruba 70 osob. Jeden horník, kterému se podařilo z dolu uprchnout, řekl, že pod zemí je stále uvězněno 45 lidí. Tento údaj však nebylo možné bezprostředně ověřit.

„Podle předběžných informací přišlo o život více než 30 lidí. Záchranáři se na místo výbuchu zatím nedostali, nyní odstraňují jedovatý plyn a pak půjdou dolů,“ řekl Vladimir Cymbalenko, šéf místní služby pro bezpečnost dolů.
Příčina výbuchu v uhelném dole Zasjaďko nebyla bezprostředně známa. Exploze na téže šachtě v roce 2007 si vyžádala 106 obětí.

Důlní svářeč, který se představil jako Oleg, před vchodem do dolu řekl: „Co jsem slyšel, je tam uvězněno 45 lidí. Ven dostali jednoho.“ Na dotaz, jaké jsou naděje na záchranu dalších horníků, řekl: „Dělám v té jámě 23 let a tohle je čtvrtý výbuch, který si vybavuji. Když je nedostali ven hned, budou později jen vytahovat těla. Výbuch je strašná věc.“

 

mememumu ( 4. března 2015 15:03 )

No vidiš. A třeba v Rusku mají nacisti většinu a mají i prezidenta. To ti neva, mamlasi?

tgbb. ( 4. března 2015 12:39 )

30 mrtvých - potom zase jeden mrtvý - tady se s mrtvolami žongluje jako Putin se svými vojáky na Ukrajině.

tgbb ( 4. března 2015 12:08 )

"Azov a Pravý sektor, kde jsou neonacisté, jsou součástí ukrajinských ozbrojených sil, jsou řízeny z Kyjeva. neonacista a vůdce praporu Azov Andrej Biletsky byl také přímo zvolen jako poslanec a je členem koalice s Jaceňukovou frontou lidové strany. Vedle Biletského, Andrej Parubij , zakladatel neonacistické sociální-národní strany Ukrajiny je poslanec a místopředseda ukrajinské Rady (parlament).extrémní pravicový populista Lyahsko z radikální strany vstoupil do Parlamentu, a je členem vládní koalice. Oba představitelé Pravého sektoru, které stíhal Interpol, Dmytro Jaroš a Borislav Bereza, byli zvoleni přímo ve svých volebních obvodech a jsou v současné době poslanci.

tgbb ( 4. března 2015 12:07 )

Ukrajinský velvyslanec: Neonacisté jsou součástí našich vojsk ::: kyjevská junta SS nacistů http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajinsky-velvyslanec-neonaciste-jsou-soucasti-nasich-voj sk/ na fotce vedle sebe hitlerova vlajka hákový kříž , vedla vlajka NATO, a vedle svastika Azov

tgbg ( 4. března 2015 11:42 )

Fašisti na příkaz Putina zase provádějí teroristické akce jako dělal Hitler.

Zobrazit celou diskusi