Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policejní zátah na ministerstvu obrany: 4 lidé už byli obviněni

Ministr obrany Martin Stropnický
 (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
3. března 2015
13:39

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi a obvinili čtyři osoby kvůli podezření z nezákonného převodu majetku ministerstva obrany. Zasahovali kvůli tomu i přímo na ministerstvu.

Vrchní zástupkyně Lenka Bradáčová ČTK řekla, že se jedná o trestné činy porušení povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby - některé dokonané, některé ve stadiu pokusu.

Případ souvisí s obchodováním s vojenským materiálem, řekl ČTK mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. Detektivové podle mluvčího ministerstva obrany Petra Medka vychází z poznatků, které jim předaly složky ministerstva.

Podle Hantáka policie na případu úzce spolupracuje s vojenskou policií, která jí poskytla některé důležité informace. Trestní řízení dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze, které si vyhradilo právo o kauze informovat, dodal Hanták.

„Policie vychází z poznatků, které jí předaly složky ministerstva obrany,“ uvedl Medek. Potvrdil, že na případu s detektivy spolupracuje vojenská policie.

Podle neoficiálních informací ČTK na ministerstvu přesný důvod zásahu ÚOOZ neznají. Týkat by se ale měl záležitosti z minulosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zauber ( 3. března 2015 16:38 )

Jo, ale kdo tu revoluci zařídí a povede ? To spíše bude dříve válečný stav.

salto ( 3. března 2015 16:17 )

Strašně mě to mrzí, že to musím přiznat, ale bohužel je to tak

cid2000 ( 3. března 2015 16:14 )

Bohužel , vše je tak provázané přes lidi z akce Pandury,Exkaliber,přidělenci u NATO atd a atd, že se stejně nic nevyřeší do konce.Max.to skončí nějakou podmínkou.Ty škody za těch 25 let jsou ve stovkách miliard.Nikdo nikdy nic nezaplatil a ani žádné dramatické odsouzení se nekonala.Ty dotyční úředníci dostávají zaplaceno i zato, že si budou muset na pár let jít sednout do chládku.Dostanou odstupné,dostanou dobré právniky,mafie jim zaplatí ztrátu za sezení v base a ruka ruku kryje,myje v tomto bordelstánu.Klídek,pohoda.Tady pomůže už jen revoluce a tyhle zločince zavřít,pochytat, nebo vyhnat ze země .Stejně mají všichni už připravené v záloze chaty, domy,byty,lodě,účty ve Švýcarsku,latinské americe + připravené pasy třetích zemí atd.Tuto korupci nelze porazit demokraciíí, kterou tady zavedla tahle parta ODS,TOP09,KDU,ČSSD za posledních 25 let!!Věřte, nelze!!

moiaza ( 3. března 2015 15:56 )

 Blablabla. Podobných zpráv už bylo. Křivohubý Vondra je čistý jak slovo boží, a ostatní vědí mnoho na ty "ostatní", tak že zase nic.

1pravda1 ( 3. března 2015 14:28 )

Takže sněmovna svého času vydala Parkanovou a nyní konečně se začne něco vyšetřovat? Vondra, ten určitě bude zase z obliga, bo ten níííííc nepodepsal a všechno jako v kauze Promopro hodil na svoje podřízené, které měl ovšem řídit. Ten bral prachy opravdu za nic!!! Klausova, Topolánkova a Nečasova vláda byla opravdu nejhorší.

Zobrazit celou diskusi