Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena, která vraždila na žďárské škole, nebyla příčetná. Dostane se na svobodu?

Autor: dce - 
2. března 2015
10:27

Barbora O., která loni v říjnu vnikla do školy ve Žďáru nad Sázavou a zde pak zabila jednoho ze studentů, nebyla podle posudků odborníků v době činu příčetná. Znamená to snad, že opět unikne trestu?

Před více než čtyřmi měsíci Barbora O. zavraždila ve škole ve Žďáru mladého Petra. Nožem ho bodla přímo do krku. Barbora O. byla již jednou za podobný útok ve škole u soudu. Ten ji ale propustil do ústavní léčby.

A vypadá to, že něco podobného se odehraje i teď. V minulém případě ale nikoho nezabila. Nechá snad soud vražedkyni běhat na svobodě? Otec hrdiny Petra, který před Barborou O. chránil svou spolužačku, věří, že žena byla příčetná, když si svůj čin naplánovala dopředu.

Jenže s tím nesouhlasí znalecké posudky duševního stavu obviněné – ty tvrdí, že Barbora O. nebyla v době činu příčetná. Tuto informaci potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle serveru iDNES.cz byla navíc Barbora již propuštěna z vazby a převezena do zdravotnického zařízení.

Video Pohřeb ubodaného Petra (†16): Vynášeli zkolabované dívky! - Jan Jedlička, Pavel Schuster
Video se připravuje ...

janejaneja ( 2. března 2015 14:20 )

Jasně- pusťte tu krysu na svobodu- byla přeci nepříčetná !!! OMG- kam to spěje.. Všichni vrazi jsou vlastně chudáci nepříčetní, tak je vypusťte !!!

popocatepetl ( 2. března 2015 14:19 )

V tom máte bohužel pravdu. České soudnictví je pořád v katastrofálním stavu.

popocatepetl ( 2. března 2015 14:16 )

Doktor žádal soud o převod z ústavní do ambulantní péče. Do mysli mu nikdo nevidí a on jistě nepřizná, i kdyby si to myslel, že ji v normální psychiatrické léčebně nechtěli, protože se jí báli, jak to v případě mnoha (většiny?) těchto žádostí bývá. Do nirmálnbí psychiatrické léčebny ji zcela nepochopitelně poslal soud po prvním činu(vražda ve stádiu pokusu plus držení nezletilé osoby jako rukojmí jsou dva obzvlášť závažné zločiny), místo aby ji poslal do detenčního zařízení pro psychiatrické pacienty-pachatele závažných trestných činů. Tam se stala první velká chyba. Druhá velká chyba se stala, když soud, který rozhodoval o změně léčby na ambulazní, si nevyžádal vlbec nic dalšího. Nevyžádal žádný nezávislý posudek lékaře, který ji nemá pod svou střechou, a tudíž nemusí toužit zbavit se jí za jakoukoliv cenu. Nenechal posoudit, kdo ji bude hlídat na svobodě. Její matka nebyla pozčená, a i kdyby byla, víme, že ona by to vůbec nezvládla. Svou Barunku vidí jajo oběť, ne jako dvojnásobnou vražedkyni, jednou v případě dokonané vraždy, jednou vraždy ve stádiu pokusu, a únoskyni. Čili dva zásadní omyly soudů.

kacacek ( 2. března 2015 14:15 )

Příčetná, nepříčetná. Prostě zavraždila mladýho nevinnýho kluka, tak by měla jít sedět a to na pořádně dlouho. Jak vůbec u nás může být takový zákon, aby takový lidi pouštěl na svobodu ? Vždyť nikdo nemůže vědět, kdy takový osobě rupne v bedně a udělá to samý, a kdoví jestli ne ještě něco horšího. Prostě měla by jít sedět a hotovo !!!!!!

popocatepetl ( 2. března 2015 14:07 )

ČR pro tyto kriminálníky má detenční zařízení, ale bohužel to zařízení nevyužívá...

Zobrazit celou diskusi