Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dopis od Džihádisty Johna: Jsem chodící mrtvola, stěžoval si Britům!

Autor: so - 
1. března 2015
18:40

Džihádista John (27) se už v letech 2010 a 2011 ozval britskému tisku! Kat Islámského státu, který je měsíce postrachem celého světa, si v e-mailech stěžoval, že je terčem tajné služby a musí utéct z Londýna.

„Jsem chodící mrtvý muž,“ tak se cítil Džihádista John, od minulého týdne odhalený jako syn kuvajtských emigrantů Mohamed Emwazi (27), před čtyřmi roky, když ještě žil v Londýně.

V e-mailech editorovi listu Mail On Sunday Robertu Verkaikovi tvrdí, že je neustále sledován agenty britské tajné služby MI5. „Smyčka kolem mne se zatahuje. Obtěžování ze strany agentů je takové, že zvažuji sebevraždu. Vezmu si co nejvíce prášků a usnu navěky. Jsem nevinná oběť perzekvovaná tajnou službou MI5,“ psal Mohamed Emwazi Verkaikovi a ten mu odpovídal, protože uvěřil, že mladý vysokoškolák je opravdu obětí.

Pár měsíců před prosincem 2010, kdy poprvé kontaktoval novináře, byl Mohamed Emwazi údajně bezdůvodně zadržen na londýnském letišti Heathrow a nebylo mu povoleno odletět do Kuvajtu, kde měl práci a měl se ženit.

„Byl jsem vyslýchán arogantním důstojníkem, který se mnou praštil o zeď,“ stěžoval si Emwazi, kterému se v roce 2012, pár měsíců po posledních e-mailech, přece jen podařilo prchnout z Británie a překročit hranice Sýrie, kde se dal do služeb Islámského státu.

S vlajkou Islámského státu v ruce

Britský tisk spekuluje, že zájem MI5 o Mohameda Emwaziho začal v roce 2009, kdy byl identifikován jako jeden z demonstrantů před mešitou Harrow Central v severozápadním Londýně.

Dav asi 1 500 muslimů tam tehdy oslavoval výročí útoků na USA z 11. září a Emwazi měl už tehdy mávat vlajkou Islámského státu.

Mohamed Emwazi byl v roce 2009 identifikován jako jeden z demonstrantů před mešitou Harrow Central v severozápadním Londýně. Mohamed Emwazi byl v roce 2009 identifikován jako jeden z demonstrantů před mešitou Harrow Central v severozápadním Londýně. | Foto: Reuters, archiv Blesku

odlisny ( 2. března 2015 00:45 )

chyba toho důstojníka! s islamistou nesmíš práskat o zeď. Islamistu musíš hladit, hladit, až do úplného vyhlazení

ropuchaninka ( 1. března 2015 21:54 )

asi to bude pravda---tragedie---a vsude zel....

datelobecny ( 1. března 2015 21:53 )

Protože je svět zvrácenej, přesněji ti, co jej ovládají.

datelobecny ( 1. března 2015 21:46 )

Ta imigrace ale Evropě neměla prospět, ale naopak ji dostat na dno! Nikdo se lidí neptal, jestli chce mít ve své zemi nějaké bubáky, kterým bude platit život na vysoké noze... EU řídí narušení psychopati.

glindel ( 1. března 2015 21:44 )

 Arogantní důstojník s ním měl o tu stěnu plesknout silněji a hned několikrát.. Poté zastřelit

Zobrazit celou diskusi