Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený střelec v Missouri: Zabil 7 lidí kvůli smrti matky!

Autor: haj - 
1. března 2015
19:25

Samotářský Joseph Aldridge (36) zabil sedm lidí na čtyřech různých místech v americkém městečku Tyrone. Tři zemřelí byli jeho sousedé a čtyři dokonce jeho příbuzní! Nakonec muž obrátil zbraň proti sobě.

K tragédii podobné střelbě v Uherském Brodě došlo ve čtvrtek v noci v malém městě Tyrone a jeho okolí v jižní části Missouri. Podle policie muž začal se zuřivou střelbou poté, co našel svou mrtvou matku. Alice (74) zemřela pravděpodobně na infarkt na gauči v domě, kde se synem žili.

Mužovo řádění nahlásila v 22:15 tamního času patnáctiletá dívenka, která v noční košilce a bosa utekla do sousedního domu, zatímco šílený útočník vraždil její rodiče. „Řekla, že viděla muže v ložnici svého táty. Mluvil na něj normálním hlasem. Pak ale slyšela výstřely a řev,“ popsal jeden ze sousedů pro Springfield News Leader. Dívka si útěkem zřejmě zachránila život.

Aldridge zastřelil tři sousedy a dva vlastní bratrance a jejich manželky. Úřady identifikovaly čtyři oběti hrůzného útoku – Garold Dee Aldridge (52), jeho manželka Julie Ann Aldridge, (47), Harold Wayne Aldridge (50) a jeho žena Janell Arlisa Aldridge (48). Útočníkův strýc Doyle Lay (70) uvedl pro Arkansas Online, že mezi Josephem a jeho bratranci bylo napětí už asi rok a půl.

Podle místních médií jsou dalšími třemi mrtvými Darrel Shriver se synem Careyem a snachou Valerií. Po zabití sedmi lidí si nakonec Joseph vzal život v dodávce blízko farmy v Shannon County. Dopis na rozloučenou nezanechal.

Tyrone má kolem 50 obyvatel. „Je to strašná tragédie. Soucítíme s oběťmi těchto bezcitných činů a s jejich rodinami,“ uvedl gubernátor Missouri Jay Nixon.

Joseph Aldridge byl již v minulosti trestán, strávil 21 měsíců ve vězení za držení zbraně. Propuštěn byl v roce 2010.

mim33 ( 1. března 2015 21:50 )

V USA oblíbený národní sport.

nojasne ( 1. března 2015 20:56 )

To je divné, že v USA, kde má každý zbraň nikdo proti střelci nezasáhl, to nechápu. Vysvětlí mi to někdo z našich expertů na všechno ?

ruudazvostravy ( 1. března 2015 20:24 )

 No kchůrva,kam se se*re tendle ÚSÁč na toho borce z Brodu,ten uďál vosum jednou ranou.

Zobrazit celou diskusi