Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Celníci dopadli pašeráky: Muž měl cigarety přilepené na těle!

Autor: haj - 
1. března 2015
09:25

Parta tří Ukrajinců pašovala cigarety do České republiky. Královéhradečtí celníci ve spolupráci s Městskou policií Náchod je dopadli, když se pokoušeli přes hranice převézt víc než 11 000 kusů cigaret různých značek s ukrajinskou tabákovou nálepkou. Jeden z mužů měl cigarety dokonce připevněné k tělu!

Příslušníci náchodské městské policie si během hlídky povšimli kolem třetí hodiny dvou mužů z Ukrajiny, kteří odhodili ze strachu z kontroly svá zavazadla do křoví. V taškách bylo nalezeno obrovské množství pašovaných cigaret. Třetí z mužů čekal na nedaleké čerpací stanici.

Pašeráci měli navíc zajímavou metodu, jak cigarety přepravovat na území České republiky. Z Polska trojlístek mužů přicestoval několika autobusy. Před hranicemi s ČR muži vystoupili a najali si polského taxíka, který je převezl i s cigaretami přes hranice v době, kdy celníci prováděli kontrolu autobusu. Byla tedy jen malá pravděpodobnost, že by zastavili i taxík. Dále by Ukrajinci znovu cestovali autobusem. Jeden z mužů měl navíc cigarety dokonce připevněné přímo na těle pod svetrem.

Ukrajinci pašováním připravili stát o téměř 37 tisíc korun na spotřební dani. Trojice mužů je také podezřelá ze spáchání trestného přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tři léta, nebo zákaz činnosti.

Od počátku roku královéhradečtí celníci evidují 24 případů záchytů nezdaněných tabákových výrobků s předpokládaným únikem na spotřební dani více jak 2,5 milionu korun.

sores ( 1. března 2015 12:51 )

 Dokud se vyplatí krást, tak se krást bude!!! politici mají obrovský platy a také stejně kradou a berou úplatky. Není mezi nimi rozdíl pouze jak to kdo dělá ale ve výsledku jsou stejný zloději.

fotrpjotr ( 1. března 2015 12:14 )

Zavřít a vyhostit.

smrk ( 1. března 2015 09:58 )

No ještě že ty celníky a městskou policii máme,to jsou zátahy jak z Bronxu. Ale, že v ČR jsou stovky šmejdů kteří kupčí a vexlujou s naftou,olejem to jim debilům uniká - nebo spíš v tom jedou a jsou hluší a slepý.

Zobrazit celou diskusi