Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Putinův kritik byl zavražděn u Kremlu: Šel z večeře s touhle kráskou?!

Autor: simao, ČTK - 
1. března 2015
05:00

Zavražděný ruský politik a bývalý vicepremiér Boris Němcov nešel v pátek večer ulicemi Moskvy sám, když ho překvapil vrah! Společnost mu dělala mladá ukrajinská modelka Anna Duritskaya (23), se kterou byl údajně na večeři nedaleko Kremlu.

Jeden z největších kritiků Putinova režimu v Rusku Boris Němcov byl brutálně zavražděn v Moskvě přímo na ulici. Vrah jej trefil nejméně čtyřikrát. Podle ruských vyšetřovatelů šlo pravděpodobně o nájemnou vraždu, motiv však zjišťují.

Němcova podle řady zahraničních médií v okamžiku jeho smrti doprovázela mladá ukrajinská modelka Anna Duritskaya. Dvojici údajně spojoval blízký vztah. Anna se tak měla stát svědkyní Němcovovy vraždy! Na potvrzení z oficiálních míst se čeká.

Vyšetřovatelé již vyslechli očité svědky vraždy, včetně Němcovovy společnice, kterou však nejmenovali. „Není pochyb, že zločin, jakož i místo činu, byly pečlivě naplánovány," prohlásil ruský generál Markin. „Je zjevné, že strůjci a vykonavatelé zločinu měli povědomí o předpokládané trase," dodal.

Sledovali snad Němcova i při jeho předchozím programu? Také podle mluvčí ministerstva vnitra Jeleny Alexejevové se Němcov stal terčem palby v okamžiku, kdy se procházel s nejmenovanou Ukrajinkou. Dívka, kterou se snaží vyslechnout vyšetřovatelé, je v péči psychologů. Podle listu Izvestija nebyla mladá žena nijak zraněna.

Poslední večeře Němcova: S kráskou naproti Kremlu

Že jde o modelku Annu Duritskaya, se rychle začalo šířit i po sociálních sítích - tuto informaci převzal třeba britský Daily Mail či italský Corriere. Šířit se také rychle začaly její modelingové fotky z kyjevské agentury a také snímky z mezinárodní sítě VK.com (VKontakte), ruské obdoby "západního" Facebooku. A nutno dodat, že je to opravdu pohledná dívka.

Před vraždou s ní měl Němcov večeřet naproti Kremlu ve známém obchodním domě GUM, a dvojice zřejmě byla sledována během následující procházky přes Rudé náměstí a most přes řeku Moskvu, kde následoval útok. "Uděláme vše, aby organizátoři a vykonavatelé podlé a cynické vraždy byli po zásluze potrestáni," uvedl v kondolenci Němcovově matce ruský prezident Vladimir Putin, kterého však někdejší vicepremiér Jelcinovy vlády Němcov kritizoval. Mj. i za válku na Ukrajině.

Na místo zločinu, které je na dohled od Kremlu i Rudého náměstí, přitom neustále proudí davy lidí a kladou tam květiny k uctění Němcovovy památky. Moskevská radnice povolila i uspořádání smutečního pochodu na nedělní odpoledne.

turan ( 2. března 2015 06:45 )

Pôvodca je RUsko a USA v boji o svetovládu ako všade od 2.sv voj ny!

keep.smiling ( 1. března 2015 21:48 )

. a účel "světí" prostředky. (takže jest posvěceno, jaký prostředek se zvolí, aby bylo vykonáno)

keep.smiling ( 1. března 2015 21:45 )

samozřejmě, že tato vražda nejvíce poškodí Putina, to byl účel.

newworldorder ( 1. března 2015 21:20 )

A zas jedna lež a medialní masaž.Co když vrah byl najat CIA za učelem vyvolat protiputinske nalady a zvrhnot Putina dosadit loutkovladu...Očekavám medialní masáž samozřejme Plesk jako loutka bude masírovat českou verejnost..A stádo ovcí uveří

keep.smiling ( 1. března 2015 17:50 )

a copak hezkého čeká naše "oponenty?" ) taky tu jich je dost...takže pozor na modelky!! a neprocházet se s nimi po Karláku!! Kníže si ovšem už vybral šikovně, ta jeho mladá býv. prostitutka by sotva mohla být agentkou, je to takové hloupoučké stvoření, které snad neumí ani číst a psát ... asi jí kníže předčítá v posteli pohádky, na co jiného by se asi tak zmohl? Chudýsek...

Zobrazit celou diskusi