Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vražda u Kremlu! Putinův kritik Boris Němcov byl zastřelen! Měl předtuchu smrti

Autor: simao, ČTK - 
28. února 2015
00:25

Byl jedním z hlavních kritiků Kremlu. V pátek v noci však přišel Boris Němcov o život. Po brutální vraždě! Neznámý pachatel, či pachatelé jej zastřelili v Moskvě přímo na ulici. Slyšet byly prý čtyři výstřely. Prezident Putin hovoří podle agentur o tom, že mohlo jít o „nájemnou vraždu“, a sám chce dohlédnout na její vyšetřování. Jenže kdo si ji objednal?

V sobotu večer byl v centru Moskvy zastřelen bývalý ruský vicepremiér a v současnosti vyhlášený kritik Kremlu Boris Němcov. Oznámila to agentura Interfax. „Neznámý muž vystřelil čtyřikrát na Borise Němcova. Politik na následky zranění zemřel,“ citovala agentura svůj zdroj. Tiskové oddělení ministerstva vnitra později potvrdilo vraždu muže v Moskvě, který měl dokumenty na jméno Boris Jefimovič Němcov, dodal Interfax. Němcov byl vicepremiérem ve vládě Borise Jelcina v 90. letech. Měl pověst ekonomického reformátora a spekulovalo se o něm jako o jednom z Jelcinových nástupců!

K vraždě došlo u mostu Bolshoy Zamoskvoretsky, tedy na Velkém zamoskvoreckém mostě naproti Kremlu. Podle dalších informací Interfaxu Němcova zabila patrně hned skupina střelců, která z místa ujela bílým, blíže neidentifikovaným vozem. Vraždě se přitom obsáhle věnuje i zpravodajský server BBC. Podle něj byl Němcov zastřelen v blízkosti Kremlu při procházce s neznámou ženou. Podle Bildu šlo o 26letou Ukrajinku. Právě k Ukrajině měl Němcov odlišný postoj od Vladimira Putina...

Bál se o život

V nedávném rozhovoru přitom prý Němcov projevil strach o svůj život kvůli tomu, že aktivně podporuje protesty proti válce na Ukrajině, upozorňuje BBC. „Obávám se, že mě Putin zabije,“ řekl prý doslova v rozhovoru z 10. února! Ruský prezident Putin však vraždu opozičního politika podle mluvčího Kremlu Peskova odsoudil. Byl o ní okamžitě informován, vyjádřil soustrast a osobně hodlá dohlédnout na vyšetřování případu, uvedl Kreml.

Smrt Němcova, kterému bylo 55 let, však přichází před plánovaným nedělním protestem proti Putinově vládě. Němcov jako ostrý kritik Putina napadal neefektivitu vlády, bující korupci a již zmiňovanou politiku Kremlu na Ukrajině, která zhoršila vztahy mezi Ruskem a západními zeměmi na nejhorší úroveň od konce studené války. Zavražděný politik také pomáhal organizovat pouliční protesty a psal o korupci státních úředníků, uvedla agentura AP. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

antikaprik ( 1. března 2015 04:27 )

Putin je ten posledný, komu jeho vražda prospeje. Němcov sa bál o život, tak to využila druhá strana s vedomím, že to padne na Putina. Bohužiaľ, sám si zorganizoval svoj koniec, keby nebol trepal o predtuche svojej smrti, nič sa mu nestane. Škoda života. Němcov nemal žiadny vplyv na Putinovo postavenie v Rusku a týmto činom proukrajinské a proamerické vemená dosiahnú pravý opak, ako zamýšľali.

tgbg ( 28. února 2015 19:28 )

Na Majdanu rusáci hlavně vraždili!!!!

tgbg ( 28. února 2015 19:27 )

Jenom naprostý imbecil, komunista a idiot si může myslet, že Putin o ničem neví.

momoko ( 28. února 2015 18:03 )

čemu ty věříš je každému úplně fuk a vystřídej tady všechny nicky od tvé blbosti ti to nepomůže

mamoko. ( 28. února 2015 18:00 )

A já tomu věřím

Zobrazit celou diskusi