Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevražedné atentátnice zaútočí v Evropě, varuje italská tajná služba

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, zrk - 
27. února 2015
22:15

Riziko je stále větší, Evropě hrozí další útoky teroristů, tvrdí italská tajná služba! Obává se přitom hlavně sebevražedných atentátnic, které se chtějí vyrovnat hrdinství" svých mužských protějšků.

Tajné služby ve své zprávě pro italský parlament uvádějí, že atentátníky mohou být manželky, přítelkyně a další ženy v nějakém vztahu k bojovníkům Islámského státu (IS).

Podle rozvědky je Itálie potenciálním cílem" pro islámské teroristy kvůli své symbolické hodnotě, kterou má jako epicentrum křesťanství". Dosud ale nebyly v tomto ohledu odhaleny žádné činnosti nebo plány" islámských extremistických skupin.

Varování navazuje na předchozí výhrůžky členů IS, že radikálové mají na mušce Vatikán a papeže Františka. IS například zveřejnil na internetu koláže své černé vlajky vznášející se nad dobytým" Svatopetrským náměstím nebo zničeným koloseem. Vatikán ale uvádí, že si není vědom konkrétních hrozeb vůči centru katolické víry.

Itálie a Evropa jsou podle tajných služeb ve větším ohrožení od té doby, co IS získal pevnou půdu pod nohama v severní Libyi, ze které míří přes moře do Itálie tisíce uprchlíků.

datelobecny ( 28. února 2015 01:25 )

Krásná blondýna či brunetka se odpálit nenechá, ty můžete ze seznamu škrtnout.

Zobrazit celou diskusi