Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čecha, který pláchl se syny, dopadli v Plzni: Děti jsou už s matkou!

Autor: ČTK, zrk - 
27. února 2015
18:21

Rakouský soud rozhodl, že děti budou v péči matky. Čech svou ženu vážně zranil a pak s dětmi prchl neznámo kam. Zatčen byl v Plzni, kam se s dětmi uchýlil. Děti jsou už zpět u matky.

Loni v červnu česká policie informovala, že rakouská i česká policie pátrají po Robertu Andrešovi a jeho dvou dětech. Muž údajně nerespektoval rozhodnutí rakouského soudu o svěření synů do péče matky a i s dětmi se zdržoval neznámo kde.

Hledaný byl obviněn z porušování domovní svobody, poškozování cizí věci, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví a také z únosu dětí. Podle ORF se dramatické chvíle v české rodině žijící v hornorakouském Schläglu odehrály už v noci z 8. na 9. června roku 2013. Otec prý tehdy vážně zranil 42letou matku dětí, které pak odvezl do Bavorska.

Dva týdny muž chlapce ve věku devět a pět let schovával před matkou, kterou pak vylákal na setkání v Praze. Při něm muž znovu na ženu zaútočil a uštědřil jí tak silný elektrošok, že upadla do bezvědomí. Přitom ho ale dopadla policie.

Žena se nechala rozvést a děti měly být svěřeny do její péče. S tím se ale otec nesmířil a vydal se s oběma syny do Francie, kde několikrát změnil místo pobytu. Přitom i s chlapci pobýval v několika pohostinstvích, z nichž ale zmizel bez placení. Peníze si obstarával podvodem: na internetu nabízel krmivo pro zvířata, za které inkasoval peníze, ale zboží nikdy nedodal.

Po Čechovi bylo zahájeno mezinárodní pátrání. Podle ORF se po putování Francií zjevně vrátil do České republiky. Na základě policejní fotografie ho v prosinci poznala jedna z obětí jeho podvodů a nahlásila to české policii. Té se podařilo muže zatknout v jednom nákupním centru v Plzni. Jeho žena se s oběma syny v Rakousku opět setkala po 18 měsících.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prbab ( 26. března 2015 16:50 )

Plzeň v Jižních Čechách? To Snad ne!!!!!! Plzeň leží v Plzeňském kraji, t.j. jižní část bývalého Západočeského kraje. A to jsem z Moravy

janapi ( 27. února 2015 21:34 )

To se již mění i zeměpis? "dopadli v Rakousku"...já měla za to, že Plzeň patří do jižních Čech - tudíž ČR Něco na tom bude-to co bylo včera-není již dnes!

banan25 ( 27. února 2015 18:51 )

No prosím , takže se respektuje rozhodnutí soudu. Ale do rozhodnutí norského soudu bude každý šašek kecat ? (a navrhovat únosy, bombardování atd ?)

Zobrazit celou diskusi