Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Barbaři z ISIS: Zničili prastaré sochy nevyčíslitelné hodnoty!

Autor: vk - 
26. února 2015
21:43

Radikálové z Islámského státu vyhlásili další válku – tentokrát kultuře! V iráckém Mosulu spálili desítky tisíc dokumentů nevyčíslitelné historické hodnoty a pak se s kladivy pustili do sbírky vzácných soch z dob Asyrské říše, které jsou staré tisíce let…

Sunnitští radikálové o sobě dali tvrdě vědět hned na začátku. Jen co obsadili město, vyhodili do vzduchu hned několik kostelů, svatyní a mešit. Teď se pro změnu pustili do ničení starodávného umění a písemnictví (mnoho dokumentů z knihovny v Mosulu bylo zapsáno na seznamu UNESCO) a celé své běsnění si natočili na video.

Co je k jejich absolutně nepochopitelnému chování vedlo? Tvrdí, že jim to nařídil Prorok! Sochy prý propagovaly modlářství. „Tyto trosky za mnou jsou modly a sochy, k nimž se v minulosti lidé modlili, místo aby se modlili k Alláhovi. Když prorok Mohamed přijel do Mekky, ničil bůžky holýma rukama,“ vysvětluje na videu jeden z fanatiků.

Náš Prorok nám nařizuje svrhávat modly a ničit je. Jeho společníci to dělali, když dobyli nějakou zem. Jestliže Bůh nařizuje zničit to, je to pro nás snadné a uděláme to, i když to má hodnotu milionů dolarů,“ dodává.

Celému jejich počínaní navíc museli přihlížet vzdělanci. „Lidé se jim snažili ve vypálení knihovny zabránit, bohužel se jim to nepodařilo,“ popsal šokovaně jeden z místních. Když islamisté skončili, vyhodili prý vypleněnou knihovnu do vzduchu.

abaron ( 27. února 2015 12:29 )

rusi kupujú čechy to ti nevadí ? islamisti kupujú čechy to ti nevadí ? iba já ????? ty si horší ako naka na sr tí tiež si našli výhovorku prečo je kolesárová mrtvá keď sa oni flákali na topkách §§§

bullshit ( 27. února 2015 12:23 )

Všichni vůci teroristů měli vysoké západní nebo americké prestižní školy. Nevím proč se taková verbež má na "západě" vzdělávat. Už i do ČR je začínají tahat třeba ze Sirie jako humanitární pomoc. Jejich děti již budou občané ČR a můžou se i u nás rodit radikálové. Až začnou masově stavět mešity a říkat něco o útlaku menšin tak už bude pozdě. Škoda že nevidíme negativní zkušenosti třeba z Francie.

petrkramnypresident ( 27. února 2015 12:10 )

To je tak když se vrací umění bubačiskům. Oni Britové a Francouzi dobře věděli, co dělají, když to za kolonialismu odváželi. Ale ta zlá černota si ke svým nečistým kejklím vždycky cestu najde.

abaron ( 27. února 2015 12:06 )

čo mi napíšeš ???

abaron ( 27. února 2015 12:06 )

a čo keď som maďar ? číňan ? johnova fajka ?

Zobrazit celou diskusi