Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děsivé svědectví z metropole ISIS: Džihádisté jsou posedlí sexem

Autor: ČTK, oj - 
26. února 2015
11:03

Vraždy, nálety, nucené sňatky i darování krve, znásilňování, otroctví. To je syrské město Rakka v současnosti, metropole teroristické organizace Islámský stát. Dostat se odsud je mnohem větší problém než sem přijet. Život ve městě popsal stanici CNN člen aktivistů bojujících proti IS. Přestože už několik jeho přátel mučili a zavraždili, on se nevzdává.

Zdroj CNN se označuje jako abú Ibráhím Rakkáví, což ale není jeho pravé jméno. Je to bývalý student medicíny, který zakládal skupinu, jež si říká "Rakku v tichosti vybíjejí".

"Přišel jsem o všechno, nemohu chodit do školy, nemám žádnou budoucnost, nic. Nechci se proslavit, nepotřebuji, aby mne lidé znali a věděli, čím se zabývám. Dělám to pro své město, rodinu a nevinné civilisty. Snažíme se Rakku zachránit," řekl muž.

Podle něj IS v lednu a únoru v Rakce zavraždil nejméně 40 lidí. Provinili se tím, že bojovali v řadách Syrské svobodné armády, tedy sekulární opozici proti Damašku, nebo tím, že byli homosexuálové. Smrt hrozí všem, kdo jsou proti IS.

Dostanou-li se obyvatelé Rakky do kontaktu se soudem, může to končit překvapivě v nemocnici darováním krve. Probudí-li se například někdo ráno a zjistí, že mu vykradli dům, odebere se k soudci, který mu sdělí: "Jděte do nemocnice, darujte krev a přineste potvrzení, jinak vám nemohu pomoci." Koaliční letadla často útočí na pozice IS ve městě a okolí a Islámský stát musí ošetřovat své raněné.

Pro ženy se Rakka stala velkou věznicí. Ženám mladším 45 let je zakázáno město opustit. Rakkávího skupina zdokumentovala 270 případů, kdy byly ženy a dívky donuceny provdat se za bojovníky IS. "Členové IS jsou posedlí sexem. Někteří mají dvě i tři ženy a k tomu se snaží ještě získat jako otrokyně ženy z komunity jezídů," sdělil Rakkáví.

IS se uchýlil k podivné rekonstrukci města, když začal přemalovávat fasády na zářivé barvy. Děje se tak i na náměstí, kde se běžně konají popravy a oběti jsou přibíjeny na kříž nebo stínány. Když IS město obsadil, začal domy barvit pro sebe charakteristickou černou barvou. Právě to bylo ale rozlišovací znamení pro koaliční letce, kteří na takové domy shazovali bomby. Proto se teď v Rakce domy začaly skvět zářivou růžovou, bílou, žlutou nebo zelenou barvou.

Zahraniční členové IS žijí v Rakce zcela odděleně od jejích obyvatel. "Ano, pro některé z nich je to ráj. Dávají jim spoustu peněz, pěkné domy a auta," tvrdí Rakkáví. Mnozí si prý ale stejně představovali něco jiného a jsou zklamaní. Stále častěji se Rakkáví dovídá o případech, kdy IS zabil tyto cizince, když se chystali dezertovat.

"IS jim zabavuje pasy, a jestliže se někdo pokusí dostat se odtud, okamžitě ho zabijí. Přijet do Rakky je snadné, dostat se z ní je už problém," uzavřel Rakkáví.

mikimaus321 ( 26. února 2015 20:03 )

pošlete tam ty naše nakažené *** z E 55 a bude pokoj to by byl nálet

petrkramnypresident ( 26. února 2015 14:48 )

Zdá se to tam jako ráj na zemi. Žádná práce a furt je_bačka

zada ( 26. února 2015 13:31 )

Kdyby pořádně makali každý den ve fabrice od nevidím donevidím za prdlačku, tak by neměli chuť na nic, na tož na sex, a jedna ženská by je ukočírovala raz dva, navíc ženskej by neměli prachy ani fyzičku!!! Je to o tom že nemakaj!!!!!!!!!!

salto ( 26. února 2015 13:14 )

Tupej možná jsem, ale bejk?

tupka.jentakjen. ( 26. února 2015 12:56 )

Všichni chlapi jsou divná a nedokonalá odrůda lidí, všechnou jsou to jen tupí bejci!!!

Zobrazit celou diskusi