Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teroristé z Islámského státu se chlubí: Máme džihádistického snajpra!

Autor: štš - 
25. února 2015
14:04

Neuplyne dne, aby fanatici z Islámského státu neumístili na internet propagandistické video. V tomhle se však chladnokrevně nepopravuje. Nový klip oslavuje odstřelovače, který má být džihádistickou verzí Chrise Kylea (†38), amerického snajpra, podle jehož příběhu vznikl stejnojmenný úspěšný film.

Ve tříminutovém videu pochopitelně není prozrazena totožnost střelce. Ukazuje jen záběry z pohledu první osoby, na nichž odstřelovač vyhledává cíle (podle expertů se natáčelo v syrském městě Dajr az-Zaur), které poté likviduje.

Džihádista v klipu, který je počítačově vyumělkován a podbarven temnou hudbou, zastřelí celkem 12 lidí. A několikrát také mine. Ke skutečnému americkému snajprovi tak má (naštěstí) daleko. Chris Kyle z komanda SEAL totiž během svých misí zabil hned 160 islamistů!

Další zásahy však už nepřidá, před dvěma lety ho na střelnici zabil bývalý mariňák Eddie Routh (27). Ten dostal za úkladnou vraždu doživotí.

ooo.4 ( 25. února 2015 19:30 )

Zřejmě to myslíš ironicky, ale máš pravdu. Jo, a může mi někdo říct, odkdy vlastně existuje ten tzv. islámský stát a na jakém území se nachází? Já jsem se jen dočetla, že jsou to teroristi rekrutujícíse z Iráku a snad i Sýrie. No to je fór století.

jerry ( 25. února 2015 18:49 )

Nebojme se podívat pravdě do očí. Evropa je v hajzlu, zahránit nás může jedině Rus.

rockyshowman ( 25. února 2015 17:33 )

Vyhubi tu Islámskou svoloč, vyhodit z Evropy a bude klid.

Zobrazit celou diskusi