Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Idiot si chtěl zkrátit cestu přes zamrzlé Lipno: Propadl se pod ním led a auto kleslo na dno!

Autor: hra, simao - 
25. února 2015
05:15

Že by panovaly nějaké kruté mrazy, to se rozhodně říci nedá. Přesto se tenhle řidič pustil do risku – vydal se s autem na zamrzlou vodní nádrž Lipno. Proč? Aby si ukrátil cestu! Jenže vymstilo se mu to. Ujel asi 50 metrů a v tom se pod ním probořil led... Řidič se zachránil, auto museli při náročné operaci lovit ze dna hasiči.

Riskantní jízda přes ledovou plochu Lipna se stala osudnou řidiči vozu Peugeot 307. Muž si chtěl zkrátit cestu z Horní Plané do Bližší Lhoty. Po 50 metrech jízdy se ale pod ním probořil led. I když se stačil zachránit, auto skončilo na dně nádrže. Vyprostili ho až hasiči.

Řidič-idiot se na zamrzlou nádrž vydal v době, kdy žádné velké mrazy v Česku nepanují. Přesto se rozhodl vyrazit se svým vozem na led... Auto utopil nedaleko místa, kde v letních měsících funguje mezi Horní Planou a Bližší Lhotou přívoz.

Hasiči tam měli plné ruce práce. „První přijeli hasiči z Frymburku. Vůz byl potopený až po střechu asi 60 metrů od břehu. Řidič byl na břehu nezraněný, podařilo se mu opustit vozidlo, ještě než se potopilo,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na místě byli i potápěči, kteří zjišťovali, jestli z auta nevytékají kapaliny. „Hasiči prořezali motorovými pilami cestu k potopenému vozu. Desky natlačili pod ledovou plochu. Nakonec na auto upevnili zvedací vaky a vytáhli ho automobilovým jeřábem na břeh,“ dodala Vendula Matějů.

Video Utopené auto na Lipně - Vladimíra Hradská, Markéta Volfová, HZS Jihočeského kraje
Video se připravuje ...

gabreta ( 26. února 2015 01:57 )

Myslíš že by tam měl řídit provoz?? 

stanislavhahn ( 25. února 2015 21:12 )

Tohle už komentovat asi nejde.

miriam ( 25. února 2015 17:42 )

proč idiot? protože normální lidi tam jezdí, jen když je to pořádně zamrzlý  

kiwi65 ( 25. února 2015 16:57 )

 Předpokládám že tu akci dostane ten deb.il k úhradě.

petrkramnypresident ( 25. února 2015 15:32 )

Alespoň vyhnal hasiče z postele a zachránil je tak před proleženinami

Zobrazit celou diskusi