Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Putinovo Rusko lže o svém chování na Ukrajině světu do očí, tvrdí Kerry

Autor: ČTK, zrk - 
24. února 2015
19:25

To tu nebylo od studené války. Americký ministr zahraničí John Kerry se vyjádřil jasně: Rusko lže. O svém chování na Ukrajině podává falešné a lživé zprávy. Všechno je jen propagandistické cvičení, myslí si ministr USA o tom, co tvrdí o Ukrajině Putinovo Rusko.

Rusko lže do očí mně a mnoha jiným při mnoha různých příležitostech,“ prohlásil Kerry. Moskva opakovaně překrucuje skutečnost či lže“ o svých operacích na východě Ukrajiny. Rozpoutali největší propagandistické cvičení, jaké jsme viděli od nejhorších let studené války,“ zdůraznil americký ministr. Rusko se podle něj pustilo do nové hry mezi Východem a Západem a hraje vabank“, což Spojené státy považují za zbytečné a nebezpečné.

Rusko důrazně odmítá obvinění z podpory východoukrajinských separatistů a popírá, že by vzbouřence zásobovalo zbraněmi a bojovníky z řad ruské armády. Prezident Vladimir Putin v jednom ze svých nedávných projevů konstatoval, že na Ukrajině proti vládnímu vojsku nebojují Rusové, ale donbaští traktoristé a horníci“.

I ruská média ale stále častěji informují o verbování ruských dobrovolníků pro bojové operace v Donbasu, jemuž ruské úřady přinejmenším nebrání. Podle zprávy moskevského listu Kommersant z minulého týdne vysílají bojovníky na donbaskou frontu i pravidelné jednotky ruské armády.

Kerry odmítl odpovědět na dotaz, jaký má názor na případné vojenské dodávky Kyjevu. Senátorům řekl, že o této otázce se diskutuje v americké vládě i v Kongresu.

Britský premiér David Cameron dnes varoval, že pokud nebude Rusko na Ukrajině zastaveno, čeká destabilizace i Moldavsko a pobaltské státy. V parlamentu oznámil, že Spojené království v březnu vyšle na Ukrajinu vojenské specialisty, kteří budou pomáhat při výcviku ukrajinských vojáků. Británie rovněž bude Kyjevu dodávat „taktické zpravodajské informace“, nabízet vojenské poradenství a pomáhat při reformě armádní logistiky a zdravotní péče.

cid2000 ( 19. března 2015 08:56 )

Občané Krymu jsou šťastný a to vám tam řekne skoro každý, že je nepotkal osud jako lidi na Donbasu,Doněcku, kde je banderovci vraždí v klídku raketomatema,letectvem a dělostřelectvem s podporou NATO/USA/C.I.A. a žoldáky z celého světa(bohužel i z Polska hodně) atd!!Přitom ukro nacisti za 2.světová války a po válce povraždili hodně poláků!!Nechápu, že Česká republika podporuje banderovský Pravý sektor a neonacistickou stranu Svobody, které mají své vraždící batalony včele s Jarošem!!Normálně si civilní skinhedi vraždí,znásilňují na východě Ukrajiny civilisty jako nějakou videohru Playstation,X-games, Game over!!!A tohle je podle Zaorálka demokratické, tohle s.v.i.n.s.t.v.o.!!Se musí všechny objeti fašistů z 2.svět.války obracet v hrobech k čemu se Evropa s USA propůjčila!!!Nás fanatický český ambasador podporující banderovce v Kyjevě podává do Prahy šílená fanatická ulhaná hlášení o porušování lidských práv na Krymu!!!Ale vůbec mu nevadí řádění fašounů na východě Ukrajiny a upalování lidí,civilistů v Oděse!!Je to profašounský h.a.j.z.l,který bude jednou doufám potrestán za podporu nacismu a podporu genocidy!!Je to český fašounský š.m.e.j.d.!!!Kdo tohodle zme-tka ustanovuil našim velvyslancem v Kyjevě!!Ten člověk vědomně lže a lže a zakrývý zločiny a genocidu Jaceňuka a Jaroše!!!Doufám, že mu to lidi vysvětlí po návratu z UK do ČR někdy!!!Měl by si zkusit co to je žít přes zimu 3-4 měsíce s dětma ve sklepě paneláku na sídlišti někde v Doněcku bez vody,tepla pod palbou gradů!!!

romanetta ( 4. března 2015 07:40 )

zkzkz ( 28. února 2015 11:56 )

zkzkz ( 28. února 2015 11:56 )

zkzkz ( 28. února 2015 11:55 )

Zobrazit celou diskusi