Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt po telefonu: Muži umírala manželka, on ji bezmocně poslouchal se sluchátkem u ucha!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: mb - 
24. února 2015
06:30

Milovali se, měli krásnou dceru a celý život před sebou. Smrt udeřila bez milosti a znenadání! Krutý ortel si Darron Smith (35) vyslechl po telefonu.

Darron pracoval na ropné plošině v indonéských vodách, když mu jednoho dne zavolala matka a řekla mu, že jeho manželku Annu (†37) převezli do nemocnice! Darron byl od rodného Shetlandu přes 11 tisíc kilometrů daleko, a tak jediné, co mohl dělat, bylo být neustále na telefonu.

Slyšel tak, jak se medici snaží jeho milovanou choť zachránit i jak oznamují jeho mámě, že Anně již není pomoci. Do té doby zdravá Anna zemřela na prasklou srdeční chlopeň! Traumatický zážitek by jiného zlomil, ne však Darrona. „Utěšuje mě, že jsem byl s Annou v posledních okamžicích jejího života. I když to bylo jen po telefonu a byl jsem tisíce kilometrů daleko,“ prohlásil.

Na druhou stranu je Darron z nečekané smrti ženy zaskočený. „Stav Anny se zhoršil tak rychle, že ji ani nestihli převézt na operační sál. Doktor mi řekl, že to je poprvé za 30 let, co zažil něco takového,“ svěřuje se vdovec.

Dcera ho drží nad vodou

Darron domů letěl pěti spoji a samotná cesta trvala dva dny. Při letu si četl rady psychologů, jak dítěti sdělit smrt blízké osoby. „Víte, mám krásnou dceru. Avě jsou jen čtyři, ale občas mám pocit, že to zvládá lépe než já,“ popisuje rodinnou situaci muž.

„Teď se soustředím na to, abych našel nějakou vhodnou práci, mohl být zároveň s dcerou doma a nemusel cestovat tisíce kilometrů daleko. Věřím, že něco najdu,“ neztrácí Darron naději.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi