Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Teroristé obchodují s těly nepřátel: Co s nimi proboha dělají???

Autor: ČTK - 
22. února 2015
13:27

Extremisté z hnutí Islámský stát (IS), kteří ovládli části Sýrie a Iráku, obchodují s těly padlých kurdských bojovníků, píše na svých internetových stránkách Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z bezpečnostních kruhů. Prodejem ostatků se Islámský stát prý snaží řešit nedostatek peněz. 

Kurdské milice si údajně mohou odkoupit těla svých padlých bojovníků za 10.000 až 20.000 dolarů (242.000 až 484.000 korun). 

Podle německého listu Islámskému státu klesají příjmy z prodeje ropy a starožitností. Při náletech mezinárodní koalice pod vedením Spojených států prý byla zničena infrastruktura, kterou IS používal k pašování ropy. Navíc vzhledem k propadu cen ropy na světových trzích mohou teroristé podle bezpečnostních odborníků za jeden barel této suroviny získat deset až 20 dolarů. 

S tím, jak se zastavil postup Islámského státu, upadá i obchod se starožitnostmi. Na území v Sýrii a Iráku, která IS ovládl, jeho bojovníci vyrabovali muzea, svatyně, pohřebiště, ale i soukromé byty a prodali cennosti, které v nich našli. 

Kvůli finančním problémům Islámský stát snížil svým bojovníkům žold až o dvě třetiny. Úředníci ve městech, jako je Rakka nebo Mosul, kteří dostávají plat od syrského či iráckého státu, musejí z něho deset až 15 procent odvádět Islámskému státu. 

Odborníci, na něž se odvolává Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, naopak zpochybňují informace o tom, že IS obchoduje s lidskými orgány. Jejich odběr, přeprava a přidělení dárci je podle nich velice složitý proces, pro který islamistům chybí jak znalosti z medicíny, tak technické a logistické možnosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ninka64 ( 23. února 2015 00:05 )

To nic namění na tom, že je to banda gaunerů vyzbrojená USA....čti...."Odvážím se nadále tvrdit, že pokud by v dané fázi byly věci nechány zcela na Syřanech, konflikt by už dávno skončil. Jenže salafistické frakce dostaly podporu zvnějšku, hlavně od zemí Zálivu, částečně i od Západu, zejména USA. V důsledku toho došlo k fúzi několika nejradikálnějších frakcí, zapojení Saddámových sunnitských milicí, angažmá islámských žoldáků a fanatiků i zúročení zkušeností uskupení typu al Káidy nebo čečenských mudžáhidů. V tomto tavicím kotli vznikl ISIS.

ninka64 ( 23. února 2015 00:00 )

bohužel je to tak!

ninka64 ( 22. února 2015 23:59 )

 Zvěrstvo!

kat-tom ( 22. února 2015 21:45 )

nejsou "hodní" ani "zlí" Ukrajinci ale copak řežou hlavy, upalují lidi v kleci, shazují gaye ze střech? Žádný konflikt není zlý nebo dobrý ... ale ta středověká zvěrstva přece musí normální člověk odsoudit, nebo minimálně s něma nesouhlasit.... dobrá když už něko musím zabít tak ku..rva aspoň důstojně ... jako válečného zajatce.

kat-tom ( 22. února 2015 19:08 )

ty debilní idiote .... ty kreatury, které se bojí ukázat tvář jsou zbabělci kteří počítají s tím, že až dostanou přes držku a některý z nich přežije ... oholí se a vmísí se mezi utečence. Tvůj slepičí komunistický mozek už nepobere to, že ne američani ... ale anarchie a možnost beztrestně vraždit žene tyhle dementy užívat si svoje sadistický úchylný zvěrstva na bezbranných lidech. Neříkám, ... každý bojuje za jisté přesvědčení a s tím jde i do boje. S vědomím, že bojuje v uniformě, za jistý stát a ideály a počítá i s následky. Ano můžu být zajat a můžu i za své přesvědčení umřít, protože ve jménu své víry jsem třeba i zabíjel. Ale (chtěl jsem napsat zvěrsky, což nejde protože tohle zvířata nedělají), nelidsky a sprostě podřezávat, nebo upalovat, nebo jinak mučit jedince svého druhu už je za hranicí lidskosti. Ne jen muslimy, ne jen křesťany, ne jen vyznavače jiných náboženství ....VŠECHNY NÁS LIDI je nutno vyhubit ...

Zobrazit celou diskusi