Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena chce zlomit zákon: Porodí dítě své mrtvé dcery

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: zr - 
22. února 2015
10:20

Bude to první případ svého druhu na světě. 59letá žena chce porodit dítě své mrtvé dcery. Tvrdí, že jde o poslední přání mrtvé dívky. Ta zemřela na rakovinu. Teď by měla její matka odnosit své vnouče.

Jejich dcera zemřela na rakovinu velice mladá. Byla jejich jediné dítě a oni teď mají šanci získat vnouče. Dívka si totiž nechala zamrazit vajíčka – pro případ, že by snad v budoucnu mohla mít děti. Její rodiče doufají, že by mohli nechat vajíčko oplodnit spermií dárce a to by pak bylo implantováno do těla dívčiny matky, té je už 59 let.

Žádná Britská klinika však nechce s budoucí matkou spolupracovat. Její naděje se tedy upínají k převozu vajíček do New Yorku, kde jí budou vložena do těla zhruba za 6000 liber (asi 225 000Kč). Vzhledem k jejímu věku jsou ale šance na otěhotnění velice malé.

Kromě malé šance na uchycení vajíčka jsou zde i rizika. Těhotenství tohoto typu může být nebezpečné jak pro dítě, tak pro „matku“. Nicméně žena i její 58letý muž tvrdí, že jsou odhodláni a že chtějí splnit poslední přání své zesnulé dcery.

O celém případu nyní musí rozhodnout soudce. Pokud by byl pár u soudu úspěšný, pak by se žena stala první „matkou“ na světě, která by porodila dítě z vajíčka své mrtvé dcery.  

cityjail ( 22. února 2015 11:12 )

Stará bába chce donosit dítě nemocné dcery? Chudák děcko,jestli se narodí.

Zobrazit celou diskusi