Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemná prosba rodičů tří uprchlých dívek: V Sýrii vás zabijí, vraťte se!

Autor: dce - 
22. února 2015
05:01

V úterý odešly z domova a rodičům řekly, že jdou nakupovat. Jenže místo toho nastoupily na letadlo do Turecka a odtud chtějí přejít do Sýrie. Plánují se stát nevěstami teroristů. Jejich rodiče je v novém videu usilovně prosí, aby se vrátily.

Tři britské školačky vylákala do Sýrie pravděpodobně jiná uprchlice a také jejich spolužačka, která utekla v prosinci. S dívkami se zkontaktovala přes sociální sítě a ty se v úterý sbalily a prostě opustily domov.

Jenže teď vyplulo na povrch, že policisté po útěku spolužačky holky vyslýchali! Báli se, že by se právě tyto tři školačky mohl někdo pokoušet radikalizovat. Nic divného neshledali. Jenže teď jsou dívky na cestě k teroristům.

Spolužačka tří uprchlic Atlanta byla také povolána k výslechu na policii. Vypověděla, že dívky byly všechny bezproblémové, milé a "v pohodě". "Vím, že to musely naplánovat, ale nikdo z nás to vážně netušil," prohlásila.

Jejich rodiny a přátelé už natočili video, kde je prosí, aby se vrátily. Bojí se o ně a vzkazují jim, že je milují. "Jestli tohle vidíte, ozvěte se. Chybíte nám. Patříte sem, domů k nám!"

"Chápeme, že soucítíte s lidmi, kteří v Sýrii trpí, a chcete jim jen pomoci. Ale to můžete udělat i odsud, ze svého domova," zaznělo také ve videu. Rodiče dívek jim říkají, že zatím nic neprovedly, nebudou potrestány, jen ať se proboha vrátí. "Nejsme naštvaní, chceme jen, abyste se vrátily živé a zdravé, Sýrie je nebezpečná - zabijí vás tam!"

anka ( 22. února 2015 19:03 )

kde jinde by taky skoncila nejaka ta odlozenina, kdyby mela zit s vami.....

zigzag ( 22. února 2015 14:25 )

Jj, vime, ze mas nicku jak nasrano a tak kazdy druhy nick na diskusi jses ty, hlavo jedna vyplesatela.

jerry ( 22. února 2015 14:23 )

Zkus někdy psát sám za sebe, třeba se ti uleví, klone.

jerry ( 22. února 2015 14:22 )

V tom s tebou souhlasím, jsi.

jerry ( 22. února 2015 14:01 )

Omlouvám se, ale věřím, že píši za většinu místních diskutérů a doufám, že mě podpoří

Zobrazit celou diskusi