Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tři školačky na cestě za teroristy policii unikly! Přitom o jejich zmizení věděli od úterý!

Autor: dce, mb - 
21. února 2015
11:55

Jak je možné, že tři neplnoleté dívky mohly bez problémů nastoupit na let do Turecka, ačkoliv s nimi nebyl žádný dospělý? Těmto otázkám teď čelí zaměstnanci letiště Gatwick, kteří nechali bez povšimnutí projít tři školačky, které míří do Sýrie, aby se přidaly k teroristům.

Tři Britky (15, 15 a 16) utekly z domova, aby se mohly dostat do Sýrie a přidat se k teroristům. Podle všeho se chtějí stát nevěstami bojovníků Islámského státu. Policie zavedla extrémní bezpečnostní opatření, dívky jim přesto proklouzly přímo pod rukama. Jak je možné, že školačky bez dozoru samy letí do tak vzdálené země? Proč to nebylo nikomu podezřelé?!

"Když tři patnáctileté holky přijdou bez rodičů na letiště a letí do Turecka, které je známým přestupem na cestě do Sýrie, mělo někoho napadnout, co se děje!" uvedla odbornice na islám Emily Dryer.

Rodiče patnáctileté dívky, jejíž jméno nebylo zveřejněno, policii upozornili, aby ji na letišti zastavili, bylo ale údajně příliš pozdě. Přitom dívky zmizely již v úterý! Teprve včera je však zachytily kamery na letišti na cestě na východ.

Jejich teprve patnáctiletá spolužačka, která zmizela už v prosinci, je pravděpodobně do země teroristů nalákala. Kontaktovala je však i dvacetiletá Mahmood, která do Sýrie utekla již dříve. "Sestry, jestli vám mohu jakkoliv pomoci, napište mi na sociální sítě, insAllah (islámský pozdrav)," napsala si Mahmood na Twitter.  

Rodiny školaček jsou v šoku a jen doufají, že se policistům ze Scotland Yardu podaří holky najít a vrátit bezpečně do Británie. „Máme velké obavy o bezpečnost dívek, prosíme veřejnost o pomoc,“ prohlásil šéf protiteroristické jednotky Scotland Yardu Richard Walton. „Naší prioritou je nyní vrátit děti bezpečně rodičům. Jakmile se dostanou na území Islámského státu, přijdou o možnost vrátit se bezpečně domů. Jejich život budou ovládat islamisté a šance na jejich záchranu pak bude mizivá,“ dodal policista.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ingmarie ( 22. února 2015 00:56 )

 Krasavice jak z americkýho hororu!

ingmarie ( 22. února 2015 00:55 )

 Cesta tam je v pořádku ale zpátky do Evropy už by se dostat neměly. ! Nevypadaj , že by naší civilizaci nějak pozitivně prospěly.

montyjack123 ( 21. února 2015 21:38 )

 Treba az je ti kuniksychty z ISILu uvidej tak si useknou naradi a vzdaj se prvnimu kurdovy. I kdyz takovy vojedou klidne voslici nebo velbloudici.

tymitaky ( 21. února 2015 21:08 )

Nějaká chybka se vloudila, asi ne do Sýrie, ale do Indie, jinak to nevidím.

tochadda ( 21. února 2015 20:54 )

protože na sex s nima by se museli mohamedánci ožrat, a to nesmějí...

Zobrazit celou diskusi