Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krev na muslimském obchodě je zvířecí! Byla snad z prasete?

Autor: ČTK - 
20. února 2015
18:17

Látkou, kterou neznámý pachatel polil minulý týden fasádu domu v Teplicích, kde sídlí arabský obchod, byla zvířecí krev. Potvrdil to teplický policejní mluvčí Daniel Vítek, podle kterého to ukázaly rozbory. Policie případ vyšetřuje jako přestupek. Policie má nahlášené dva takové útoky. Kromě obchodu byl potřísněný i dům, kde je arabské bistro. 

„Rozborem látky zajištěné v souvislosti se znečištěním fasád domů v Teplicích bylo zjištěno, že se v obou případech jednalo o zvířecí krev,“ řekl Vítek. O krev jakého zvířete šlo, ale odmítl upřesnit. „Bližší výsledky rozboru nebudeme v současné chvíli specifikovat, protože by to mohlo negativním způsobem ovlivnit další vyšetřování,“ doplnil Vítek.

Kriminalisté zatím případ vyšetřují jako přestupky proti majetku a občanskému soužití. Už dříve ale nevyloučili možnost, že by se právní kvalifikace případu mohla na základě dalšího vyšetřování změnit.

Obchod s arabskými potravinami leží bezprostředně u Šanovského parku, kde se scházejí na piknicích lázeňští hosté z arabských zemí. Teplice byly loni místem, kde se konalo protestní shromáždění proti islamizaci v ČR.

Obchod s potravinami Petra měl na fasádě obrovské rudé skvrny. Skvrny byly také na chodníku. V noci z pátku na sobotu ho neznámý útočník polil krví. Stejným způsobem kdosi zničil také arabské rychlé občerstvení vzdálené od obchodu asi 200 metrů.

Pořádající radikální Dělnická strana sociální spravedlnosti směřovala akci do Teplic i proto, že si lidé z centra na Araby často stěžují. Podle nich někteří lázeňští návštěvníci z arabských států narušují při svých piknicích noční klid, nechávají po sobě v parcích odpadky a ohrožují v autech bezpečnost.

keep.smiling ( 21. února 2015 00:36 )

ten nepořádek by měli posbírat a vysypat jim ho do těch jejich prodejen, jsou to prasata.

keep.smiling ( 21. února 2015 00:34 )

z té muslimské by nebyla dobrá pr.delačka )

keep.smiling ( 21. února 2015 00:33 )

jen se divím, že tepličtí muži zůstávají stále v klidu...protože jen dva domy potřísněné? To je hodně málo, vyhnat by je měli z českého města.

keep.smiling ( 21. února 2015 00:31 )

Ale oni přeci mají krev rádi!! Co nejvíc krve....až třeba zbarví i moře. Takže někdo jim bistro i prodejno jen ozdobil tím, co tak milují. P.S. jen doufám, že to je prasečí krev.

babana ( 20. února 2015 23:13 )

Zobrazit celou diskusi