Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Okamžik, ve kterém mohla začít třetí světová válka: Ruské bombardéry v obklíčení britských stíhaček!

Autor: shp - 
20. února 2015
11:44

Dechberoucí okamžik, ve kterém mohla začít třetí světová válka. Přesně tak působí záběry ruské televize, na kterých je zachycen moment, kdy britské stíhačky Typhoon obklíčily ruské bombardéry Tu-95 Bear poblíž Cornwallu. Ruské mamutí letouny se totiž nebezpečně přiblížily k britskému leteckému prostoru. Situace připomněla scénu z klasického akčního filmu Top Gun, ve kterém se takto k sobě přiblížily ruská a americká stíhačka s Tomem Cruisem v kokpitu.

Šlo o řízenou provokaci ruské strany. Ruské bombardéry měly za úkol vyvolat pozdvižení u britského letectva, naznačuje britský Daily Mail. Jak je vidět, studená válka ještě neskončila.

O vztyčený prst, kterým máchalo Rusko před pomyslným obličejem Británie, však skutečně šlo. Bombardéry jsou totiž schopny nést na palubě i nukleární hlavice.

Záběry ruské televize Zvedza ukazují okamžiky, kdy se stíhačky semkly ve formaci zajišťující bombardéry, které posléze vyprovodily vzdušným prostorem směrem zpátky na Sibiř.

Ruská strana jakoukoliv kritiku odmítá s tím, že nedošlo k narušení leteckého prostoru Británie a mise proběhla podle plánu.

Nejde přitom o první událost tohoto ražení. Na chlup stejná událost se stala i v lednu. V hlavních rolích byly dokonce i stejné typy stíhaček a bombardérů. Náhoda? To těžko.

japos22 ( 20. února 2015 20:33 )

Tak promiň, odpověděl jsem na část, kterou vím, asi nepředpokládáš, že jsem jasnovidec a vím, co si myslí někdo druhý - s tebou to nemá cenu, nic ve zlým, zdar

gordy88 ( 20. února 2015 20:28 )

Tak o tom, že se obě země navzájem špiclujou ani na moment nepochybuji. Jen to vidíte hrozně černo bíle. Jakákoliv akce ze strany USA je vždy špatná, ale na straně Ruska žádné chyby nevidíte. To je pak těké

gordy88 ( 20. února 2015 20:26 )

Ptal, ale nedostal jsem odpověď na otázku, kterou jsem chtěl

japos22 ( 20. února 2015 20:13 )

Ty jsi dokonce prosil o odpověď

japos22 ( 20. února 2015 20:11 )

Neptal ses snad? Ty jsi vážně divný, s tebou je to opravdu zbytečné

Zobrazit celou diskusi