Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otrava chlórem v bazénu Sezimově Ústí: Návštěvníci se začali dusit!

(Ilustrační foto) Lidé, kteří přišli do hotelového bazénu v centru Sezimova Ústí původně na rehabilitaci, skončili ve čtvrtek nemocnici.
(Ilustrační foto) Lidé, kteří přišli do hotelového bazénu v centru Sezimova Ústí původně na rehabilitaci, skončili ve čtvrtek nemocnici.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: haj - 
19. února 2015
17:23

Lidé, kteří přišli do hotelového bazénu v centru Sezimova Ústí původně na rehabilitaci, skončili ve čtvrtek v nemocnici. V bazénu bylo pravděpodobně přespříliš chlóru, z čehož měli jeho návštěvníci potíže s dýcháním.

 „Všechny postižené osoby byly okamžitě poté, co se u nich projevily zdravotní problémy, vyvedeny z bazénu a jeho prostor hasiči odvětrali,“ uvedl pro deník Právo policejní mluvčí Miroslav Doubek. Nepříjemná událost postihla desítky lidí.

„Osm z nich převezli záchranáři do táborské a dva do českobudějovické nemocnice na pozorování. Další osoby z hotelového komplexu nebylo nutné evakuovat,“ dodal Doubek.

Místo zajistili policisté sezimovoústeckého obvodního oddělení ve spolupráci s městskými strážníky. Táborští kriminalisté nyní zjišťují příčinu nehody, míru zavinění a případné naplnění skutkové podstaty trestního jednání.

paprtala ( 19. února 2015 23:21 )

Asi tam návštěvníci moc čurali do bazénu, tak tam rvali chlór pod tlakem

Zobrazit celou diskusi