Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další zvěrstvo: Džihádisté prý upálili 45 lidí! Včetně úředníků a členů bezpečnostních jednotek

Po upálení jordánského pilota prý džihádisté upálili 45 lidí v Iráku!
Po upálení jordánského pilota prý džihádisté upálili 45 lidí v Iráku!  (Autor: Twitter)
Autor: simao, ČTK - 
17. února 2015
19:20

Radikálové z Islámského státu řádí dál! Po popravě křesťanů na pláži v Libyi prý tentokrát vraždili v Iráku. Tamní policejní velitel BBC sdělil, že džihádisté upálili 45 lidí. Mezi nimi mají být členové iráckých bezpečnostních jednotek.

Džihádisté se snaží rozšířit své území v Sýrii a Iráku. Šíří přitom zkázu a smrt. V západoiráckém městě Al-Baghdadi přitom podle BBC způsobili další krveprolití. Upálili prý 45 lidí, včetně členů bezpečnostních jednotek a úředníků. O dalším zvěrstvu islamistů informoval BBC policejní velitel Kásim al-Obeidi. K popravě ohněm zaživa přitom přistoupili islamisté i v případě jordánského pilota.

Video Džihádisté zaživa upálili vězněného pilota! Jako zvíře v kleci! - Reuters
Video se připravuje ...

Informaci o upálených lidech a jejich počtu nelze momentálně spolehlivě potvrdit, upozornila BBC. Kvůli tomu, že v oblasti dál probíhají tvrdé boje. Město Al-Baghdadi přitom bylo jedním z mála, které odolávalo náporu islamistů v provincii Anbar. O pouhých 8 kilometrů dál se přitom nachází základna Ain al-Asad, kde jsou i tři stovky amerických mariňáků. Na základnu přitom již minulý týden útočili i sebevražední atentátníci.

CNN: Motivem IS je zvítězit v konečné bitvě dobra a zla

O útocích islamistů přitom informuje i další známá televize, CNN. Strategického překvapení lze dosáhnout nesmyslným nebo i sebezničujícím činem, upozorňuje. Toto heslo přitom míval na svém pracovním stole bývalý ředitel americké CIA Robert Gates. Stanice CNN ho však citovala v úvaze o smyslu akcí Islámského státu, který si brutálními a nepochopitelnými vraždami dělá nepřátele mezi muslimy stejně jako nemuslimy.

Nikdo nechápe strategii, kterou si IS rozšiřuje seznam svých nepřátel, od šíitů, Kurdů, jezídů, křesťanů po muslimy jako takové, upozorňuje CNN. Nacisté i Rudí Khmerové své zločiny proti lidskosti skrývali. Co pudí IS dokumentovat je a šířit sociálními sítěmi bez ohledu na důsledky? ptá se CNN.

Islamisté nepřestávají překvapovat nesmyslným a sebezničujícím charakterem svých akcí. Ideologie IS se podobá apokalyptickému kultu. Věří, že se lidstvo blíží svému konci a že IS tento konec svými aktivitami může urychlit. Jeho členové jsou přesvědčeni o tom, že jsou předvojem náboženské války, v níž vítězem bude pravý islám. K tomuto závěru ve své knize IS: Stát teroru dospěli i autoři J. M. Berger a Jessica Sternová. IS podle nich stejně „jako jiné násilnické apokalyptické skupiny na sebe pohlížejí jako na účastníka kosmické války mezi dobrem a zlem, v níž neplatí pravidla morálky“.

pozorovatel2013 ( 18. února 2015 20:31 )

tak toto už volá opravdu abychom se chopili zbraní a šli na ně. Parchanti vyjebaný!!!!

frantaklika ( 17. února 2015 20:23 )

války už nikdy nebudou mít takovou podobu jako za Napoleona. Žido-CIA vraždí sofistikovaně a propaganda jede na plné obrátky, cílem je nadvláda vyvoleného národa ostatní jsou jen krysy na vyhubení. Už brzy to budeme mít za sebou, pokud neprohlédnem kde se skrývá opravdový ďábel a zlo nenažranců nebude zlikvidováno

Zobrazit celou diskusi