Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lucie chce zemřít na Marsu: K cestě na rudou planetu jí chybí poslední krok

Autor: max - 
17. února 2015
14:54

Na začátku bylo 200 tisíc lidí. Dnes jich zůstala poslední stovka. Do zúženého výběru se probojovala i Češka Lucie Ferstová. K připravované jednosměrné cestě na Mars jí chybí poslední krok.

Pouze 50 mužů a 50 žen prošlo do dalšího výběrového kola. Je mezi nimi 39 Američanů, 31 Evropanů, 16 Asiatů, 7 Afričanů a 7 lidí z Indonésie. Na kompletní soupisku aspirujících Marťanů se můžete podívat ZDE

„Zodpověděli jsme několik otázek ohledně Marsu, jeho geologie a projektu Mars One - měsíc předtím jsme k tomu dostali studijní materiály - a také osobní otázky ohledně nás samotných, přístupu k projektu, jeho i naší budoucnosti,“ popsala serveru iDNES.cz Lucie.

Stovku kandidátů nyní čeká třetí výběrové kolo, z kterého postoupí 24 až 40 budoucích obyvatelů planety Mars. To už se bude odehrávat na výcvikové základně na Zemi. Úspěch kandidátů bude záviset hlavně na sestavení týmů tak, aby dokázaly zvládnout všechny představitelné útrapy spojené s trvalým osídlováním Marsu. „Být nejlepší jednotlivec mezi kandidáty ještě automaticky neznamená, že jste i nejlepší týmový hráč. Těším se, jak se kandidáti budou vyvíjet a společně překonají další výzvy,“ řekl zakladatel a ředitel projektu Mars One Norbert Kraft.

Kandidáti, kteří neuspějí, dostanou možnost zapojit se do nového výběrového řízení, které se otevře v roce 2015.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aluman ( 18. února 2015 10:32 )

Opět jsi mimo. Poprvé se tvoje hloupé psaní dalo omluvit nedostatkem informací, teď už jde vyloženě o tupounství a snahu obhájit tvojí předešlou hloupost i za cenu udělání totálního blbce ze sebe sama.

11klokan22 ( 18. února 2015 08:42 )

Odpovím si sám. S největší pravděpodobností bohužel ano.

11klokan22 ( 18. února 2015 08:31 )

Hele aluman, nejsi ty náhodou ona Lucie, která se tu tak vehementně sama obhajuje?

alenam ( 17. února 2015 23:28 )

Ty musíš být skutečně pouhá hrouda sádla rozteklá na gauči, když ti to co jsem napsala připadá jako vznešené řeči a když je pro tebe ten kdo chce dokázat něco výjimečného pitomec

alenam ( 17. února 2015 23:25 )

Žádný výzkum. Jde o skutečný, podrobně zpracovaný projekt společnosti Mars One s úmyslem vybudování základny s lidskou posádkou na Marsu. To jestli se jim to podaří nebo ne, to je o něčem jiném ale lidi do toho jdou s tím, že skutečně chtějí na Mars letět a zůstat tam do konce života.

Zobrazit celou diskusi