Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Eva Michaláková otevřeně o údajném bití synů: Děti jsem plácala, jen když neposlechly!

Autor: Ladislav Leimer - 
16. února 2015
18:06

Uhodit dítě je v Norsku, byť jen v podobě výchovného pohlavku za uši, zakázané a trestné. Jde také o jednu z věcí, kvůli které norská sociálka Barnevernet nevrátila děti Češce Evě Michalákové, které jí sebrala v roce 2011. Matka Denise (9) a Davida (6) byla hostem chatu Blesk.cz, kde vysvětlila, jak to s údajným bitím bylo.

Eva Michaláková tvrdě odmítá, že by se dopustila na svých synech násilí. „Já jsem děti nemlátila, ale plácala jsem je po zadku, jestliže opakovaně neposlechly, nebo se staly situace, které ohrožovaly jejich bezpečnost. Jako např. neposlechnutí a pobíhaní po silnici či v blízkosti vozovky,“ vysvětlila na chatu Blesk.cz.

Jak sama přiznala, zpočátku norské sociálce věřila. Snažila se s jejími představiteli vycházet a dělala vše, co jí nařídili. To se jí ale vymstilo. „Udělala jsem chybu, že jsem byla naivní a věřila norské službě, že mi a dětem skutečně chtějí pomoci. Dělala jsem to, co mi nařídili a poslouchala jsem je,“ prozradila paní Michaláková

Měla jsem raději poslouchat své srdce a říci dětem, co cítím, nedbat na výhrůžky Barnevernetu a mluvit otevřeně k dětem,“ dodala Eva. Svůj boj s norskou sociálkou však nehodlá vzdát. „Já jsem jejich matka, já jsem je porodila a boj nevzdám,“ uzavřela.

Děti Evě sebrala sociálka v roce 2011 kvůli údajnému zneužití ze strany otce. Později k obvinění přibylo i nařčení z údajného bití. Své děti smí nyní Eva vídat dvakrát ročně po dobu 15 minut.

Video Vzpomínky plné slz: Michaláková vypráví o tom, jak silné pouto mají její synové - TV Barrandov
Video se připravuje ...

jakeline ( 21. února 2015 07:10 )

Pořád mě uniká fakt proč ji odebrali děti asi to nebylo pro nic za nic příliš vzorná matka nebyla

datelobecny ( 17. února 2015 12:14 )

Je tam nejvíc uživatelů psychoprášků, a ta civilizované západní Evropa je už začíná dohánět.

datelobecny ( 17. února 2015 12:01 )

Kdyby byla tak západní, tak neblije každý den na Blesku.

stejne ( 17. února 2015 03:19 )

Hnído pgga nevzdávej to, ty úchyle americkej, nadrženej. Vylez, zbabělče. Joooo, ty se uspokojuješ s robertkem? Tak jo a pak napiš jaký to s ním bylo. Pgga vzteky šílí, jen aby ji nerupla žilka.

stejne ( 17. února 2015 03:16 )

pgga - vylez ty nadrženej poš.těváku, ještě necelé 3 hodky a pak mám padla. Děkej mi společnost, šup, šup, vylez ty děfko nadržená a povídej mi, kdy jsi šou.stala naposledy? Před 30 lety? Nebo to bylo za doby Stalina?

Zobrazit celou diskusi