Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další brutální poprava ISIS: Na pláži setnuli hlavy 21 křesťanům!

Autor: ljš, ČTK - 
15. února 2015
21:01

Kam až chtějí zajít? Radikálové z Islámského státu připravili další video jako z hollywoodských ateliérů, na kterém prolévají krev 21 křesťanů. Tentokrát ale k popravám nedochází v poušti, ale u moře na pláži!

Radikálové z Islámského státu umístili na internet video, na němž je podle průvodního tvrzení zachyceno stětí až 21 egyptských křesťanů unesených v Libyi.

Videozáznam se dnes podle agentury Reuters a dalších médií objevil na twitterovém účtu webu, který podporuje Islámský stát.

Na záznamu je zachyceno, jak ozbrojenci v černém oblečení nahnali zajatce v oranžových kombinézách, s rukama spoutanýma za zády na pláž. Tam je přinutili pokleknout a uřízli jim hlavu. Během jejich brutálního běsnění se krví zbarvila mořská voda.

Pětiminutový záznam nese podle agentury AFP titulek „Vzkaz psaný krví pro vyznavače kříže“ a na popisku stojí: „Lidé kříže, věrní stoupenci nepřátelské egyptské církve.“

Video IS setnul hlavy 21 Egypťanům: Egypt se ale brání! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Tisíce Egypťanů odjely do sousední Libye hledat práci po povstání ve své vlasti v roce 2011. Nedbali tak na varování své vlády, aby se nevydávali do jedné z nejnebezpečnějších zemí v regionu.

V lednu libyjská odnož IS oznámila, že unesla v Libyi 21 egyptských koptů. Káhira pak potvrdila, že při dvou různých útocích bylo v sousední zemi uneseno 20 egyptských občanů.

kat-tom ( 16. února 2015 19:59 )

Koho ještě musí ti odporní zakuklení zbabělci zabít aby je vymazali ze světa. Vždyť je to výsměch všem moderním zbraním, ,,, bezpilotním letadlům, raketám tomahawk, satelitům, přesným bombám, nočnímu vidění, atomovým zbraním, ... jak to, že jdou ti lidi jen tak na porážku. Existuje něco jako pud sebezáchovy ne? Nebo jsou napíchaní drogama? Největší zvěrstvo je zabíjet bezbranné. Ty zbabělé zakuklené krysy nemají odvahu bojovat tváří v tvář. .... Už jen pohled na tu fotografii je tak šíleně zvěrský stejně jako nacismus. Je jedno jak kdo nazývá Boha, ale vraždit v jeho jméně bezbranné dokazuje jen to, že ...NEEXISTUJE žádný bůh ať se jmenuje jakkoliv.

gabcakovamatinka ( 16. února 2015 11:54 )

Me to taky přijde divné, že ti popravení lidé nemají žádný pud sebazáchovy, ani náznakem, nepláčou, neprosí, nebrání se...jako to ani ve filmech tak snad není, ale moc akčních fimu nesledujiAle člověk před popravou snad není bez emocí, reakcí... Samozřejmě někdo to všechno financuje..kloním se k USákum, jsou v tom prachy, na lidi se kašle.

vary ( 16. února 2015 11:29 )

Problém asi je, že sleduješ moc hrdinských, amerických filmů, které tě úplně odtrhly od reality. Věř tomu, že tlupa amerických bezmozků zaútočí pouze tam, kde z toho mají svůj prospěch.

xsedmikraska ( 16. února 2015 10:42 )

Sledovala jsem nemálo amerických filmů, kdy hrdina dokáže mnohé za pomocí skvělé techniky. Nyní vidíme v přímém přenosu záběry, kdy se vraždí nevinní lidé a nic se neděje? Copak je to takový problém isis smést ze zemského povrchu? Záběry mi připadají fakt jako scénář z filmu. Všichni členové isis vysocí a černí, jeden jako druhý. Proč oběti, když je jich takové množství nezačnou křičet, nesnaží se vytrhnout, utíkat...do moře. Je lepší utonout, než si nechat upižlat hlavu. Co ještě více se musí stát, aby se konečně zasáhlo? Přemýšlí isis vůbec? Tím, že z každého státu vybírají své oběti, tím proti sobě staví víc a více mocností. Kde berou drzost a odvahu? Likvidovat oběti mi přijde jako projev bezmoci, ale z druhé stránky vidím, že uběhl dlouhý čas od první oběti amerického novináře a vraždění se nezastavilo. Co si mám o tom myslet? Anebo chce někdo zinscenovanými záběry popudit většinu států, aby bylo omluvitelné, než vojensky zasáhne? Fakt nevím, co si o tom všem myslet. A je mi strašně líto nevinných obětí.

keep.smiling ( 16. února 2015 10:37 )

nejdříve mysli, pak si rozmysli, co napíšeš... videjko je to kruté, ale pravdivé http://shoebat.com/2014/12/02/just-came-muslims-conduct-mass-beheading-session-create-hug e-puddle-blood/

Zobrazit celou diskusi