Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Expracovnice norské sociálky: Trpím jako Michaláková! Vzali mi vnoučata

Autor: Ladislav Leimer - 
16. února 2015
05:00

Pro norskou sociální službu pracovala dlouhých šest let. Během nich viděla Elisabeth Bettan Kjelstad různá bezpráví, která tamní Barnevernet na dětech páchá, proto se rozhodla dát výpověď. Netrvalo však dlouho a drsné praktiky sociálky poznala na vlastní kůži. Stačilo udání zhrzeného manžela a Norce sebrali její vnoučata. Jak Elisabeth přiznává, v její zemi není případ Evy Michalákové bohužel výjimečný...

„Norové se bojí Barnevernetu. Bojí se, že jim vezmou děti,“ řekla Elisabeth Blesk.cz v rozhovoru. Případ Evy Michalákové, které norská sociálka sebrala syny v roce 2011kvůli údajnému zneužívání ze strany otce, jež se nikdy nepotvrdilo, ale děti jí dosud navráceny nebyly, není podle ní žádnou výjimkou.

„Ano, takto Barnevernet pracuje velmi často. V Norsku můžete zbavit své sousedy dětí jen pouhým telefonátem. Udáte je,“ dodala. Evě se bude snažit pomoci, když bude chtít. Elisabeth založila s manželem dobročinnou organizaci 3. Mai 2013, Vi Krever Gransking av Barnevernet (3. května 2013, požadujeme vyšetřování Barnevernetu – pozn. redakce.) Pořádá často demonstrace proti bezpráví tamní sociálky.

Celý rozhovor s bývalou zaměstnankyní Barnevernetu naleznete na stránkách Blesk.cz v 14 hodin!

Její krutost zažila po odchodu z ní na vlastní kůži.  „Mám dceru. Vychovávala jsem její holčičku (10), svou vnučku, protože měla poporodní deprese. Barnevernet mi ji sebral poté, co mu můj exmanžel napsal po mém odchodu ze sociálky dopis o šesti listech, ve kterém mu vylíčil, jaká jsem alkoholička, feťačka a špatný člověk, který se nedokáže o vnučku postarat,“ prozradila Elisabeth.

Za navrácení vnučky usilovně bojuje, ale zatím marně. Stejný osud potkal i její další vnoučata. „Má další vnoučata, chlapce (7 a 3), vychovávala dcera. I ty Barnevernet sebral. Údajně kvůli tomu, že jsou podvyživení. To byl nesmysl,“ tvrdí Norka. Podle ní i za odebráním vnuků stojí zloba exmanžela, který ji udal Barnevernetu.

Elisabeth dále s hrůzou dodává, že děti v péči norské sociálky rozhodně nejsou v bezpečí. „Nejstarší vnučka byla v péči Barnevernetu bita. Na schůzky s námi přišla s modřinami, v otrhaných a špinavých šatech,“ uzavřela Elisabeth.

Chat s Evou Michalákovou již v pondělí od 15 hodin!

Evě Michalákové sebrala norská sociálka syny kvůli nepotvrzenému zneužívání ze strany otce. Bratři Denis (9) a David (6) jsou vychovávaní ve dvou různých pěstounských rodinách, jejich biologická matka je smí vídat dvakrát ročně po dobu 15 minut, nesmí na ně mluvit česky nebo se je snažit obejmout.

Co je Barnevernet?

Jde o norskou sociální službu, která má pověst státu ve státě. Nezodpovídá se soudům, policii, jen sama sobě. Pro Barnevernet pracují desítky soukromých firem, z nichž nezanedbatelný počet patří švédskému miliardáři Giru Wallenbergovi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pgga ( 16. února 2015 21:05 )

Ne?"Co na tom nechapete?Michalakova se dobrovolne odstehovala do Norska..nebo ne?Opravdu neznala , tedy nepoznala Norske zakony? Jeji ex manzel ktery tam zije od roku 1968(9) take ne? Pani Vam v CR "vysvetluje" co chce a co se tyce pravdy? Znate pouze jeji

abyss ( 16. února 2015 20:48 )

Co to tu mektáš???? Nic z toho nemá s kradením dětí Juvenilní Justicí nic společného

pgga ( 16. února 2015 19:56 )

Presne tak. Nikdo je na Zapad jit nenuti ani nezve.

pgga ( 16. února 2015 19:55 )

?? Byl(a) jste nekdy v Norsku? Asi ne

pgga ( 16. února 2015 19:54 )

V CR si delejte co chcete.Michalakovou nikdo nenutil ani nezval a jeji "vyvhovne" metody nejsou nikde na Zapade normalni. V CR si "vychovne placejte" svoje deti, "vychovne" na ne rvete, pijte u nich atd..atd..

Zobrazit celou diskusi