Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka miminka, které pokousal vlčák: Dceru si spletl se štěnětem! Chtěl ji přenést

Autor: Zbyněk Schnapka, zrk - 
14. února 2015
05:00

Třítýdenní miminko vzal do svých ostrých zubů československý vlčák. Dítě chtěl asi přenést, zřejmě si myslel, že je to štěně. Jenže holčičku poranil tak, že skončila s krvácením do mozku v nemocnici.

Neštěstí se odehrálo na samotě u Kovčína na Klatovsku. Tady rodina zraněného kojence bydlí a má chovnou stanici československých vlčáků. „Dcera ležela v postýlce v ložnici. Vedle v pokoji si hrály další děti. Najednou jsem uslyšela křik a otočila jsem se na chvíli do dveří. Byl to mžik. Když jsem pohlédla zpátky do ložnice, pes chtěl dcerku odnést jako štěně. Z postýlky ji ale nestačil vyndat,“ řekla Blesku matka Lenka D.

Holčička skončila v klatovské nemocnici. „Měla několik povrchových oděrek a jednu hlubší ranku na hlavě,“ uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. Stav holčičky se ale zhoršil, a tak ji převezli do fakultní nemocnice v Plzni. „Je stabilizovaná a už je naštěstí mimo ohrožení života,“ řekla matka Lenka D., která za malou byla včera v nemocnici.

Vesnice je neštěstím otřesena. „Ti psi patří bratranci matky Wilmaru W. Má je vycvičené a poslouchají ho na slovo,“ řekla knihovnice z Kovčína Jana Tesařová (68). „Rodina u nás žije asi tři roky. Vyznávají životní styl »návrat k přírodě«. Žádné problémy s nimi nejsou. Všechny nás to zaskočilo. Věříme, že holčička se uzdraví,“ dodává starosta Ivan Tesař (70).

Československý vlčák je plemeno vzniklé křížením německého ovčáka a karpatského vlka. Vyšlechtil ho v 50. letech minulého století plukovník Karel Hartl pro potřeby pohraniční stráže. Je to velmi aktivní pes milující svoji smečku. K cizím je nedůvěřivý, obtížněji se cvičí. Kvalitní jedinci jsou vzhledově velmi atraktivní, vypadají jako vlci.

Novinky 2015: Občanský zákoník Novinky 2015: Občanský zákoník | Blesk

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

elliana ( 14. února 2015 18:01 )

zpacifikovat vlčáka dvěma fackami, tak to je slušný výkon

elliana ( 14. února 2015 16:36 )

kraken.666 ( 14. února 2015 14:30 )

Jednou na mě taky vyběhl podobnej čokl...dostal dvě facky a mazal domů!!

bum-bac-bum..... ( 14. února 2015 13:50 )

jdi do háje copak kojenci se válejí bez dozoru na ulicích???? Meleš nesmysly, každý ať si hlídá dítě a kdo má psa tak i psa.

bum-bac-bum..... ( 14. února 2015 13:49 )

kdysi si lidi pořizovali zvířata, že je měli rádi. Dneska se kupují jako hračka pro haranty, nebo na chov. POdle toho to vypadá. Kdeco utýrané podvyživené, když je to přestane bavit, protože se to musí venčit a ještě to i žere !!! tak to zavřeme do klece a když je to velké, tak to strčíme do lesa ke stromu.

Zobrazit celou diskusi